Stadspartij Doesburg wijst op parkeerproef in Ede

Stadspartij Doesburg wijst op een proef in Ede waaruit blijkt dat gratis parkeren niet voor extra bezoekers zorgt. Op Facebook vergezelt de Stadspartij het artikel met de tekst ‘niet anders verwacht’.

 

Schermafbeelding 2014-02-17 om 07.43.43Daarmee lijkt de Stadspartij geen voorstander te zijn op over te gaan op gratis parkeren in Doesburg. De laatste maanden is er veel discussie om bijvoorbeeld de Kloostertuin achter de supermarkten Albert Heijn en Coop te vitaliseren, waarbij er extra parkeerplaatsen moeten komen en overgestapt moet worden naar gratis parkeren.

 

Uit de proef in Ede, waar de Stadspartij naar verwijst, blijkt dat gratis parkeren niet voor extra bezoekers heeft gezorgd. Op woensdagmiddag was het gedurende een bepaalde periode mogelijk om gratis te parkeren op gemeentelijke betaalde parkeerterreinen. Dit heeft volgens de proef niet geleid tot meer bezoekers in het centrum van Ede, meldt Verkeersnet.nl.

 

6 reacties

 1. Willy van Dooren

  Ede is geen Doesburg, misschien weet deze partij het verschil niet?
  en nog wat, even Google en je vind ook reacties van mensen in ede en daar refereert deze partij natuurlijk niet naar .. naar wat burgers vinden die er wonen en omgeving, en de rede waarom het geen succes was….
  is dit niet je eigen mening door/op dringen voor gelijk krijgen ipv. hebben?? stadspartij??

  hier een site;
  http://www.edestad.nl/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LN_TEXT_VIEW&pageid=1544838&doc_id=2863049#.UwHKz_uKKm4

 2. Frans.van der Krul

  Willy, Dit noemt men selectief winkelen!

 3. Appie van der Beek Stadspartij Doesburg

  Willie, dit is extra informatie die overeenkomt met de onderzoeken die gedaan zijn bij het samenstellen van de nieuwe parkeernota voor Doesburg. D.O.V , Stadsmanagement en de Gehandicaptenraad en de meerderheid van de politieke partijen staan achter de uitkomsten en dus de parkeernota. Het is dus niet onze mening doordringen, maar luisteren naar een gegeven advies. Voordelen zijn o.a achteraf betalen per telefoon of muntgeld bv. Parkeerkaarje op meerdere plekken te gebruiken. Voor 10.00 uur gratis en vrijdags na 18.00 uur ook gratis. Uniforme parkeertijden etc.

 4. Peter van den Broeke

  Is de proef in Ede niet een klein beetje ondoordacht? Wanneer komen de meeste bezoekers? Juist, in het weekeinde. Zo ook hier in Doesburg. Is Ede een toeristenplaats? Volgens mij niet echt.
  Laten we deze proef nu eens op zaterdag doen en niet één keer maar een hele periode en maak daar reclame voor. Waarom is de parkeerplaats bij de Dekamarkt bijna altijd vol? Gratis parkeren!
  Als je een proef doet moet je het goed doen en niet appels en peren vergelijken.

 5. Willy van Dooren

  @ appy een gegeven advies betekend nog niet dat het ook zo is, want iedereen kan adviseren maar je moet natuurlijk wel altijd zelf blijven denken en vooral eens luisteren naar de burgers, daarom laat ik ook gelijk zien dat de reacties daar tegenover de uitkomsten zijn van jullie, want er staat ‘niet anders verwacht’ van jullie reactie dus men gaat er al vanuit dat het dan overal zo is en dat deze proef ook representatief is voor alle steden en dorpen..lijkt mij een beetje te snel dat na ergens 1 “onderzoek” wordt gedaan de conclusie te nemen dat het dan ook zo is.
  maar ik denk nog steeds dat zolang men het hier in doesburg niet zelf uitprobeert een jaartje om de binnen stad dicht te doen en parkeren op bepaalde plekken gratis te doen, het nooit zal weten hoe het hier is, en dan mogen al de partijen die al een mening hadden er een conclusie over geven, en dus niet kijken naar ede waar het zo wie zo met haken en ogen is geprobeerd….

 6. Jan Egberts

  een proef op een woensdagmiddag wanneer de werkende mensen op het werk zijn en dus geen tijd hebben om de boodschappen te doen vind ik niet echt een fatsoenlijk onderzoek. als men het nou op de zaterdag had onderzocht was de uitkomst misschien geheel anders geweest. men kan natuurlijk ook makkelijk de uitkomst van zo een onderzoek sturen naar de resultaat die je voor ogen hebt. tja als je er al tegen bent en zoek je natuurlijk niet naar een onderzoek die je een andere mening zou kunnen geven. en laten we eerlijk zijn de stadspartij komt naar mijn mening al lang niet op voor de belangen van doesburg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑