Petitie BEB al meer dan 1.000 ondertekeningen

De petitie van de actiegroep “BEB: Behoud Evenementen Binnenstad” is inmiddels door meer dan duizend mensen ondertekend. BEB wil met de gemeente in gesprek om zo de voorstanders van bestaande evenementen gehoor te geven.

BEB is sinds kort actief en startte na de spontane geboorte van de actiegroep met een online petitie. Daarin roept het Doesburgers op om deze te ondertekenen.

BEB vindt dat een kleine groep klagende binnenstadbewoners de geluidsnormen bij evenementen te veel omlaag laat brengen door de gemeente. BEB tekent verder bezwaar aan tegen bewoners die klagen over het luiden van kerkklokken op zondag en vinden dat de jaarlijkse kermis uit de binnenstad moet verdwijnen.

Daarom heeft BEB een petitie opgezet waarin het verzoek dat de gemeente Doesburg in gesprek gaat met BEB om zo een gehoor te geven aan de voorstanders van de bestaande evenementen in de huidige vorm.

In een eerdere persverklaring liet BEB weten dat er de laatste jaren een kleine, klagende minderheid is die de geluidsnorm van evenementen omlaag wil hebben. De klagende binnenstadbewoners zouden ook invloed uitoefenen om het aantal en type evenementen terug te brengen. BEB is hierop tegen en vindt dat een levendige stad als Doesburg een levendige binnenstad moet hebben.

De petitie is inmiddels 1.022 ondertekend. De einddatum van de petitie is 18 oktober 2017. BEB is een initiatief van Nindy Wernicke, Nicolette Vree en Debby van Zwieten. Wernicke is schoondochter van Stadspartij-wethouder Fred Jansen en Vree is dochter van Stadspartij-coryfee Piet Vree sr. De twee lieten eerder al weten dat hun initiatief volledig los staat van de politieke familiebanden.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑