Pianist Ivo Janssen treedt op in Gasthuiskerk Doesburg op zaterdag 18 oktober. De Limburger combineert in zijn project Toccata werk van Bach met speciaal geschreven toccata’s van hedendaagse componisten. Het optreden in de Doesburgse Gasthuiskerk begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij VVV Doesburg. De toegangsprijs bedraagt  20,00 euro per persoon inclusief pauzedrankje. Het optreden in de Gasthuiskerk vindt plaats in samenwerking met Het Badhuis.

 

Ivo Janssen (Venlo, 1963) studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij won de Jacques Vonk Prijs, die hem in staat stelde zijn studie in het buitenland voort te zetten bij onder andere Robert Levin. Sinds zijn debuut in het Concertgebouw in 1988 treedt Janssen regelmatig op op Nederlandse en buitenlandse podia. Hij speelde met Heinrich Schiff, Janine Jansen, Han de Vries en Charlotte Margionoen en maakte voor Globe een aantal CD’s met werk van Brahms, Prokofiev, Chopin en anderen.

 

Goldbergvariaties

 

In 1994 begon Jansen aan een ambitieus project: het op CD vastleggen van het complete werk voor klavier van Bach. In februari 1998 verscheen in deze serie de eerste CD op zijn eigen label VOID Classics. Na opnames van de Goldbergvariaties, Toccata’s, Franse en Engelse Suites, Partita’s en Das Wohltemperierte Klavier, voltooide Janssen in 2007 deze internationaal veelgeprezen cyclus met Die Kunst der Fuge.

 

Sinds enige tijd treedt Venlonaar Ivo Janssen ook op met schrijfster Anna Enquist; voorgelezen gedichten en proza-fragmenten worden gecombineerd met Chopin, Schumann, Brahms of Debussy. Bij VOID Classics werden vijf CD’s met opnamen van deze bijzondere programma’s uitgebracht. Daarnaast verschijnen op het label regelmatig opnames met muziek van componisten als zoals Brahms, Debussy, Prokofiev en Ten Holt.
Ivo Janssen