Pianiste Ariadne Verstegen zal op dinsdagavond een solo-uitvoering geven bij Podium Acanthus in Doesburg Het concert begint om 20.00 uur. De toegangsprijs is 15 euro per persoon en voor CJP en jeugd tot en met vijftien jaar kost het 7,50 euro. Dit is inclusief consumpties in de pauze en na afloop van het concert. Belangstellenden kunnen reserveren bij Podium Acanthus; Koepoortstraat 20 in Doesburg. Telefoonnummer 0313-484176

 

De pianiste Ariadne Verstegen brengt op dinsdagavond 14 januari 2014 het programma: ‘En nu even iets anders’. Zij verklankt daarin de veelzijdigheid in variatie met klassieke pianomuziek.

 

In het programma ‘En nu even iets anders’ benadert Ariadne het begrip ‘variatie’ op verschillende manieren. Allerlei soorten klassieke muziek komen voorbij. Zij speelt o.a. twee grote werken in dezelfde ‘Thema met variaties’ -vorm. Maar die vorm werd door geheel verschillende componisten gebruikt. Felix Mendelssohn en de nog springlevende Utrechter Stephen Westra. John Adams(1947) weet een heel stuk te schrijven met bijna alleen maar herhalingen én met minieme variaties. En Joh. S. Bach verstopt wel 29 keer één melodie in een prachtige fuga. Kortom: veel van hetzelfde en steeds weer anders. Een verrassing.

 

Ariadne Verstegen studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Paolo Giacometti waar ze haar bachelorexamen cum laude afsloot. Daarna studeerde zij voor haar Masteropleiding in het buitenland, waar zij werd toegelaten tot het befaamde Mozarteum in Salzburg. Daar studeerde zij bij Jeanette de Boer. Zij sloot haar Mastersexamen af bij Klára Würtz met het cijfer 9.

 

Zij volgde vele masterclasses bij beroemde pianopedagogen waaronder Ralph van Raat, Sally Sargent en Ferenc Rados. In haar laatste studiejaar begon haar samenwerking met sopraan Esther van Zijl. Samen vormen zij Duo Pierrette, een duo gespecialiseerd in het Franse lied. Verder werkte zij samen met theatermaker Bernhard Christiansen en momenteel is zij één van de 4 pianisten van Het kwartet in de branding. Ariadne schrijft ook teksten en dit combineert zij graag met muziek.

 

Programma: Ariadne Verstegen – piano solo

* Stephen Westra                       – Variations for the piano, opus 20

* Franz Schubert                        – Impromptu, opus 142 No3

* Johan S. Bach                          – Prelude en Fuga in cis, uit : Das wohltemperierte Klavier, Deel I

* Alexander Skrjabin                – Variations sur un thème de Mlle Egoroff

* John Adams                             – China Gates

* Felix Mendelssohn                 – Variations sérieuses, opus 54