Burgemeester Kees Luesink van Doesburg onthult op dinsdag 14 januari in de gymzaal aan de Armgardstraat in Doesburg de nieuwe naam en het vernieuwde logo van de Trimvereniging Doesburg. De nieuwe naam is gekozen na een prijsvraag onder de leden, omdat de ‘oude’ naam tot misverstanden leidde en niet langer goed weergaf waar de vereniging voor staat.

 

Al bijna 45 jaar is de recreatieve gymnastiekvereniging iedere dinsdagavond sportief actief. De vereniging geeft ruimte aan haar leden voor lichaamsbeweging in een gezellige, ongedwongen sfeer. Op deze manier wil de vereniging een rol spelen bij het bestrijden van overgewicht onder de Doesburgse bevolking. Bovendien wil zij volwassenen de gelegenheid geven om in een gymzaal (dus weersonafhankelijk) sportief bezig te zijn.

 

Tijdens het sporten worden de spieren op ontspannen wijze losgemaakt. Dit gebeurt door middel van conditieoefeningen, gevolgd door een sport- en spelactiviteit. Op dinsdagavonden zijn de dames welkom om 19.30 uur, voor de heren begint het sportuurtje om 20.30 uur. Nieuwe leden zijn van harte welkom.

 

Al vele jaren kent de vereniging een constante vaste kern die iedere dinsdagavond de sportzaal blijft bezoeken. De vereniging, opgericht in 1970, heeft zelfs nog leden van het eerste uur. In 2015 hoopt de vereniging haar 45-jarig bestaan te vieren.

 

Voor veel leden is het sportieve element heel belangrijk. Daarnaast halen zij ook veel energie uit de gezelligheid en de saamhorigheid binnen de vereniging. Zo wordt er ieder jaar een uitstapje georganiseerd.