Plan om Zuidelijk Molenveld in Doesburg op te schonen

Woonservice IJsselland en Gemeente Doesburg willen de wijk Zuidelijk Molenveld opschonen. Uit gesprekken met wijkbewoners blijkt dat veel wijkbewoners zich storen aan een rommelige uitstraling van de wijk. IJsselland en de gemeente willen samen met bewoners heggen gaan snoeien, achterpaden opruimen, tuinen verfraaien, schuttingen vervangen door ligusterhagen en schuurtjes afbreken en mogelijk vervangen. Het heeft hiervoor het project ‘Wij maken een frisse start’ opgezet.

 

Vorige week zijn bewoners van Zuidelijk Molenveld middels een brief geinformeerd over het project. Het betreft bij dit project de straten Beatrixstraat, Margrietstraat, Pr Hendrikstraat, Marijkelaan en een klein deel Emmastraat. Er wordt later bekeken of dit ook in andere delen van de wijk (en) mogelijk is.

 

Op 21 maart is er een informatieavond in de kantine van de Speeltuinvereniging Kindervreugd. Daarbij wordt gekeken welke zaken aangepakt kunnen worden en wat de wijkbewoners belangrijk vinden. Op 12 april wordt samen met de bewoners van omliggende straten rond het herstructureringsgebied een frisse start gemaakt. ‘Op deze manier werken we aan een schone, hele en veilige wijk waarbij het tuindorp karakter van de wijk beter tot zijn recht komt. Zuidelijk Molenveld is een mooie wijk om trots op te zijn. Graag werken we samen met u aan de wijk. Uiteraard maken we er ook een gezellige dag van’, aldus Annelies Nusselder van Woonservice IJsselland.

 

Woonservice IJsselland wijst er in haar brief op dat het niet zo is dat IJsselland het werk gaat uitvoeren. ‘Maar wij bieden hierbij wel de nodige ondersteuning. Hoe deze ondersteuning er precies uitziet laten wij u nog in een later stadium weten. Ik vraag u wel vast om na te denken over wat u écht nodig vindt in uw omgeving.  Tijdens de informatieavond op 21 maart in de Speeltuinvereniging willen wij graag van u horen wat u naast de bovengenoemde werkzaamheden graag wilt uitvoeren in uw omgeving’, aldus Nusselder.

 

 

2 reacties

 1. Ben Tjepkema

  Goedemorgen.

  Goed nieuws is dit. Er zullen veel bewoners erg blij mee zijn .
  Wij zijn het in ieder geval..
  TOP,

 2. Richard Kok

  Wel zelf de handen uit de mouwen steken Ben 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑