Plan: restaurant, wijnbar en kooktheater in Turfhaven

Courage Architecten en Geen Advies BV uit Apeldoorn willen aan de slag met de Turfhaven in Doesburg. Als het aan de bedrijven ligt, komt er een restaurant, kooktheater, wijnbar en faciliteiten voor de jachthaven in de leegstaande GTW-loods. De plannen zijn woensdagavond gepresenteerd aan de Doesburgse politiek.

 

Het plan, genaamd Durfhaven, bevat verder ruimte voor detailhandel en andere doeleinden. ‘Bijvoorbeeld een leerproject of evenementen. Het restaurant moet laagdrempelig worden en van bovengemiddeld niveau zijn. Verder komen er onderdelen van de jachthaven zoals het sanitair in de loods’, aldus Hendrik van den Tol van Geen Advies BV.

 

Het komende half jaar willen de plannenmaker gebruiken om de plannen verder door te berekenen. ‘Medio 2014 willen we starten met de bouw. De loods zien we als een soort van geraamte waarbij boven en onder nieuwbouw komt. Dat kan ook gefaseerd worden ingevoerd’, aldus Van den Tol, die door een oproep  van de gemeente en advertentie in het horecavakblad Misset Horeca werd gewezen op de mogelijkheden van de Turfhaven.

 

Volgens Van den Tol, die aangeeft de kraan te willen behouden, wordt er ook nagedacht over een tweede fase. ‘Deze bestaat uit het inzetten op hotelachtige faciliteiten. Gedacht wordt aan een tegenhanger van een bed&breakfast, een s&s; sloep en slapen.’

 

Woensdagavond na de persbijeenkomst zijn de plannen voorgelegd aan de lokale politiek. Die zal zich verder buigen over de plannen en binnenkort aangeven of ze heil zien in het project ‘Durfhaven’. Inmiddels is er een illustratie beschikbaar gesteld om de plannen te onderbouwen.

Durfhaven

4 reacties

 1. Gert-Jan Tas

  Gewaagd plan dat steun waard is. MOOI!!

 2. Aernoudt Bottemanne

  Dat is goed nieuws! Ben benieuwd naar de meer gedetailleerde uitwerking, zo op het eerste gezicht echt een verrijking voor Doesburg.

 3. Bartho Engelsman

  alweer zo’n foei lelijk gebouw in een historische binnenstad. moet dan alles architectonisch vernield worden?? restaureer zo’n oude loods in oude glorie met oog voor nieuwe gebruiksvriendelijke doeleinde met oog voor de omgeving en locatie. En dan nog niet eens het kostenplatje mee gerekend.

 4. Jordy Lippets

  Geweldig plan. Nog iets om Doesburg op de kaart te zetten.. Hier zal vast wel vraag naar zijn. We moeten onze ogen open houden voor verandering. En niet in het heden blijven zitten…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑