Doesburg zoekt exploitant voor GTW-loods

De gemeente Doesburg wil de GTW-loods en haven op de locatie Turfhaven vermarkten. Ondernemers worden uitgenodigd in te schrijven met een ondernemersplan. De GTW-loods inclusief kraan en trechter worden verkocht. De haven wordt in erfpacht uitgegeven. De ondernemer moet de bereidheid hebben om de loods te restaureren en in de loods in ieder geval een horecagelegenheid te vestigen, zo laat de gemeente weten.


De koppeling die wordt gelegd tussen loods en haven maakt het volgens de gemeente voor ondernemers aantrekkelijk om hier te investeren. De activiteiten die op locatie zijn toegestaan en de wijze waarop de locatie wordt ingericht zijn in grote lijnen vastgelegd in een aanbestedingsdocument. De inhoud van dit document zal in november in raad en raadscommissie worden besproken.


De ondernemersplannen worden beoordeeld op de in dit document opgenomen (financiële) randvoorwaarden en op de plannen die de ondernemer heeft met loods en haven. Daarbij wordt volgens de gemeente nadrukkelijk gekeken naar de recreatieve en toeristische meerwaarde, de cultuurhistorische kwaliteiten en de bijdrage die de activiteiten leveren aan de gewenste verlevendiging van het gebied.


De oproep om in te schrijven wordt in december geplaatst in een aantal vakbladen. Ondernemers krijgen enkele maanden de tijd om met een plan te komen. Alle ondernemers met een realistisch plan worden uitgenodigd om hun plan te presenteren ten overstaan van het College van Burgemeester en Wethouders. Hierna wordt elk plan door het college beoordeeld op basis van vooraf vastgestelde criteria.


Het ondernemersplan dat het beste scoort, wordt voorgedragen aan de gemeenteraad. De verwachting is, zo laat de gemeente weten, dat nog vóór de zomer van 2013 met de ondernemer nadere afspraken kunnen worden gemaakt over de te leveren prestaties. Als alles meezit kunnen eind 2013 koop- en erfpachtakte worden ondertekend en kan in 2014 worden gestart met de realisatie.


9 reacties

 1. Paul Borchers

  tegen de vlakte die ouwe meuk, is die loods wel te restaureren staat al jaren leeg, en horeca eventueel,laat me niet lachen
  er is pas een nieuwe koffie gelegenheid geopend. Loop er wel een langs maar zien geen mens in die zaak

 2. Lucie Beekman

  Er zijn toch wel enthousiaste jonge ondernemers die er een andere recreatieve bestemming ( klimhal enz denk ik aan ) in kunnen beginnen en waarom nog meer horeca terwijl er voor Doesburg zo’n heerlijk plekje op de IJsselkade wat verder op is bij het hotel .

 3. robert duis

  Beste Lucie Beekman:

  Stel dat ik een enthousiaste jonge ondernemer zou zijn (helaas dat ben ik niet)……..

  …….HOE zou die jonge enthousiaste ondernemer eigenlijk moeten weten HOE die GTW-loods er überhaupt uitziet.

  De heer Paul Borchers noemt de GTW-loods een “ouwe meuk”.

  Met andere woorden: Waar kan ik informatie krijgen over deze GTW-loods en dan bedoel ik Foto’s / Beschrijvingen / Formaten en als het even mogelijk is: Wat is de PRIJS en tegen welke voorwaarden zou de “koper in spe” zijn voorstellen moeten verwoorden richting de VERKOPER.

  Zelf vind ik het jammer dat Doesburg niet beschikt over een THEATER.

 4. Frans van der Krul

  Robert,
  Jonge ondernemer ben ik helaas niet?
  Wat staat hier: Jong of/en ondernemer?
  Volgens mij onderneem je veel.
  Doesburg beschikt niet over een theater?
  Zou zeggen kijk eens om je heen, we zijn er zelf deel van.

 5. robert duis

  Beste Frans van der Krul,

  Ik bedoel een mooi THEATER en geen “Theater”.

  U begrijpt mij “Doesburgs Goed!”

  Een plek waar ondergetekende als “ondernemer” CONCERTEN
  kan organiseren met binnenlandse- en buitenlandse ORKESTEN
  zonder te maken te hebben met de overigens vaak
  goed-willende HORECA – MANAGERS.

  Destijds was het ARSENAAL in The Picture en nu spreken wij
  over de GTW – LOODS.

  Wij blijven optimistisch!

 6. Frans van der Krul

  Robert,
  Ik blijf altijd een optimist tot in de kist!
  Maar, dit wel met goed gevoel voor de werkelijkheid.
  Dus met beide benen op de grond blijven staan.

 7. robert duis

  Heer Frans van der Krul:

  Succes en vooruitgang worden voornamelijk bereikt door mensen die van de GROND “LOS” KOMEN en voortdurend in beweging zijn.

  Mensen met idealen, met illusies, met durf en het lef hebben om “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg” van zich af te schudden.

  Lekker “Realistisch” zijn en doen lijkt heel degelijk en zelfs in veler ogen intelligent.

  Maar…..STILSTAND (op de grond blijven staan met beide benen) betekent ACHTERUITGANG.

  Met z’n allen naar het ARSENAAL en de GTW-LOODS blijven “gluren” helpt ons niet verder.

  Het Amsterdamsche Bos met de prachtige roeibaan (2000 meter),
  waar tijdens de Olympische Spelen van 1928 geroeid werd, werd aangelegd door de WERKLOZEN, uiteraard o.l.v. intelligente Ingenieurs van de Gemeente.
  Las ik niet o.a. op deze website dat een van de grote problemen – ook van Doesburg – de werkloosheid is?
  Welnu …. een schone taak voor de Gemeente: Aan de slag en maak van het Arsenaal en van de GTW-loods interessante – en bruikbare gebouwen ter meerdere vermaak van de Doesburger.

  Niet met beide benen op de grond blijven STAAN maar bewegen net als Wilfried BONY wellicht Vitesse kampioen gaat maken …. of is dat tegen het zere been van alle De Graafschap-supporters?

 8. Bart de Jong

  Geachte Lucie beekman?

  Waarom moeten er jonge enthousiaste ondernemers zijn die nu in de bres moeten springen voor een gemeente die het eerst wilde exploiteren en nu niet meer kan en in de etalage zet?
  Doesburg moet juist investeren in erfgoed en het aanbieden om te exploiteren.

  @ Robert: Groot gelijk!

  @ Frans: ja je bent een ras optimist vriend!

 9. Aernoudt Bottemanne

  Geachte heer Borchers: als de hal plat wordt gelegd, mag er niet opnieuw gebouwd worden. Zo zit de huidige wet en regelgeving in elkaar. Vandaar de noodzaak het pand te restaureren, in welke vorm dan ook.

  De hierboven genoemde klimhal lijkt mij zo’n verkeerd plan nog niet: als je daar een deel van de hal voor gebruikt, met een horeca gelegenheid, dan kun je in de rest van het pand bijvoorbeeld kleine ruimtes maken voor startende ondernemers (met een gezamelijke receptioniste), waarbij je als gemeente oplopende huurprijzen hanteert: in 3 jaar van een aangepast (met korting dus) tarief om makkelijker te kunnne starten als ondernemer, tot het normale (lees: volledige) tarief. Geeft een impuls voor nieuwe zelfstandige ondernemers in Doesburg, met goede kans op extra werkgelegenheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑