Speelplaatsen en fietscrossbaantje in Beinum-West

De nieuwe Doesburgse wijk Beinum-West krijgt zeer waarschijnlijk vijf speelplaatsen voor kinderen. Een daarvan is een fietscrossbaantje aan de rand van de wijk. De plannen worden binnenkort gepresenteerd in De Wetelaar in Doesburg.


Dat laat wethouder Willem Bouman weten in een nieuwsbrief die afgelopen weekend door de nieuwe wijk Beinum-West is verspreid. Daarin wordt melding gemaakt van vijf speellocaties voor kinderen.


Zo komt er tussen de woningen een speelplaats Aan de Brink voor kinderen van nul tot zes jaar. Daarnaast komt er volgens het plan Aan de Brink aan de rand van de wijk een speel- en verblijfsplek met een sportief karakter voor jong en oud. Hierbij wordt onder andere gedacht aan het plaatsen van een tennistafel en voetbaldoeltjes.


Aan de noordzijde van Beinum-West komt Wadi ’t Veld, een speelplek voor kinderen van zes tot twaalf jaar oud. Deze speelplaats heeft de meeste speelfuncties vanwege de centrale ligging in de wijk en de toegankelijkheid, bereikbaarheid en sociale veiligheid voor kleinere kinderen. Aan de oostzijde van de wijk komt Wadi Op ‘t Veld, een speelplek voor kinderen van nul tot zes jaar.


Tenslotte is er het plan om een fietscrossbaantje aan te leggen aan de zuidwest zijde van de wijk. De inrichting van een fietscrossbaantje is een gekoesterde wens onder de kinderen, zo staat te lezen in de nieuwsbrief


Op donderdagavond 7 februari van 19.00 tot 20.30 uur worden de plannen gepresenteerd. De presentatie vindt plaats in basisschool De Wetelaar. Kinderen uit de wijk kunnen hun mening geven over de uitgewerkte plannen. Pas daarna worden de plannen definitief vastgesteld, zo laat wethouder Willem Bouman weten.

1 reactie

  1. Marijke Schellekens

    Ben benieuwd hoe de avond verlopen is en wat er is uit gekomen.
    Jammer genoeg kon ik deze avond niet aanwezig zijn. Was er met de kinderen van te voren gepraat over de mogelijkheden en wat ze écht graag wilden? Waren er voorwaarden omdat het nu eenmaal betaalbaar moet zijn etc. Ben benieuwd wat het gaat worden! In ieder geval hoop ik voor de kinderen op veel buiten-speel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑