PlusFit Doesburg heeft op maandag 2 november in Ede het keurmerk Hersenletsel uitgereikt gekregen uit handen van Annemarie van der Sar, de vrouw van Edwin van der Sar. Dit keurmerk biedt mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) een sportprogramma op maat bij erkende fitnesscentra in Nederland.


Inmiddels zijn er in Nederland ruim 80 Fit!vak sport- en bewegingscentra gecertificeerd nadat zij het opleidingstraject Meet Me @ The Gym succesvol hebben afgerond. Ook Plusfit Doesburg is vanaf vandaag ‘officieel’ toegankelijk voor mensen met hersenletsel en garandeert een geschikte sportomgeving met specifiek voor deze doelgroep getrainde begeleiding en persoonlijke aandacht.

 

De opgeleide instructeurs van Plusfit Doesburg werken met protocollen en programma’s die bewezen effectief zijn voor mensen met hersenletsel.

 

In Nederland krijgen jaarlijks naar schatting 160.000 (nieuwe) mensen te maken met een hersenziekte of een vorm van niet-aangeboren hersenletsel (NAH) als gevolg van bijvoorbeeld een herseninfarct, ongeluk, tumor, hartstilstand, hersenbloeding of operatie (bron: Hersenstichting).

 

Zowel lichamelijke als cognitieve problemen zijn het gevolg en kunnen een enorme impact hebben op het dagelijks functioneren. Voor mensen met hersenletsel is beweging daarom noodzakelijk. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat lichaamsbeweging niet alleen ons lichaam, maar ook ons brein in conditie houdt. Beweging zorgt voor verbetering van hersenfuncties en geeft positieve energie. Bovendien kan beweging de kans op een terugval verkleinen.

 

Vanuit deze missie hebben de Hersenstichting, Edwin van der Sar Foundation en Fit!vak de handen ineen geslagen om het sporten in een geschikte omgeving mogelijk te maken en de drempel om te gaan sporten te verlagen. Mensen met hersenletsel worden op deze manier gemotiveerd om weer in beweging te komen, met als doel om na een periode van revalidatie het ‘gewone’ leven weer op te pakken.

 

Joey Pelkman van PlusFit: ‘Een reguliere sportschool is vaak net een brug te ver voor mensen met hersenletsel. Wij willen deze doelgroep aanmoedigen om meer te gaan bewegen. Daarom willen wij voor hen bepaalde drempels wegnemen en een aangepast programma aanbieden waarbij persoonlijke aandacht centraal staat. Wij hopen dat het keurmerk Hersenletsel helpt om mensen met hersenletsel weer aan het sporten te krijgen. Dat is iets waar we als fitnesscentrum graag aan bijdragen’.

 

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFit DoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, Dierendingen, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg en Hotel Doesburg.