Momenteel vindt het initiatief Doesburg zet Stappen plaats. Inwoners van Doesburg maken dagelijks minimaal 10.000 stappen en lopen zo in een bepaalde periode van Doesburg naar Parijs. PlusFit heeft een leuke actie gekoppeld aan het sportinitiatief.

 

Vanaf 29 mei is er gestart met Doesburg zet Stappen. Het is de bedoeling dat deelnemers elke dag minimaal 10.000 stappen zetten om uiteindelijk na 12 weken virtueel naar Parijs te zijn gelopen. PlusFit heeft besloten om mee te doen en heeft zo`n 45 leden warm kunnen maken om te gaan lopen om hun gezondheid te verbeteren. ‘We hebben totaal 50 stappers inclusief onze 5 werknemers. Er zijn 8 groepen samengesteld en onderverdeeld bij een eigen coach’, aldus Joey Pelkman.

 

Pelkman: ‘Om het meer te laten leven hebben we elk team gekoppeld aan een DiamondCard Winkel. Dit is een winkel waar onze leden met hun ledenpas leuke aanbiedingen en kortingen kunnen krijgen in en buiten Doesburg. De winkels in Doesburg zijn gevraagd om trotse eigenaar te worden van een eigen team. Door middel van sport en beweging kan de winkel op deze manier aan hun netwerk en naamsbekendheid werken. Daarnaast wordt de brug naar het winkelend publiek versterkt en krijgen we meer betrokkenheid in de gemeenschap’.

 

De winkelier heeft alleen als tegenprestatie om haar of zijn eigen team een leuke sportiviteitsprijs te geven voor de inspanning. Naast een sportiviteitsprijs worden er drie hoofdprijzen gegeven voor degene met de meeste stappen en één prijs voor de beste groepsprestatie.

 

De deelnemers hebben de eerste maand er op zitten. Ze zijn gewend aan het systeem en de eerste scores zijn bekend. De concurrentie bestaat uit 58 teams uit Doesburg. De teams zijn qua belastbaarheid heel verschillend zo doen er ook lopers met COPD, MS, artrose en andere chronische aandoeningen mee. ‘Voor ons staat beweging op een leuke manier voorop’, aldus Pelkman.

 

De volgende winkels zijn trotse eigenaar van een eigen team.

Avanti Schoenen

Gores Herenmode

Ami kappers

Alberdeco

Etos

De bonte hond

The green room

Gezonheidswinkel Puur

Big snack Reinders

 

Pelkman: ‘Wij merken binnen Plusfit dat onze leden meer bezig zijn met hun gezondheid door deze activiteit. Daarnaast ervaren wij een hoge betrokkenheid en een hoop extra gezelligheid’.