Tijdens de Culturele zondag van Doesburg op zondag 7 juni vinden de twee laatste concerten van dit seizoen bij Podium Acanthus plaats. Twee sfeervolle concerten met een programma voor viool en piano. De musici die optreden zijn: de violiste Christianne Mosterd-van den Berg met Alie Kruisselbrink aan de piano. De concerten beginnen om 13.30 uur en 15.oo uur. Elk concert duurt ongeveer 30 minuten.

 

Werken van de bekende componisten, Bach, Mozart en Schumann worden gespeeld.

 

Tot slot van elk concert klinken de Vijf melodieën voor viool en piano van de Russische componist Prokofiev. Oorspronkelijk is dit muziekstuk geschreven voor zang en piano, maar Prokofiev zelf vond het zeer geschikt voor viool en piano en besloot het daarom voor die combinatie om te zetten. Deze versie is beter bekend geraakt dan de versie met de 5 liederen.

 

Christianne Mosterd begon al jong met vioollessen aan de muziekschool te Harderwijk. Na het succesvol afronden van de studie Muziektherapie besloot ze alsnog aan het Conservatorium te Zwolle (ArtEZ) viool te gaan studeren. Daar studeert zij binnenkort af bij de vioolpedagoge Sylvia van der Grinten. Ze heeft diverse masterclasses gevolgd. Christianne trad als soliste op met o.a. het Harderwijks Strijkorkest en het ArtEZ strijkorkest. Ze geeft veel klassieke concerten, en is daarnaast ook actief in de lichte muziek. Zij wordt ook met regelmaat benaderd voor cd-opnames en live-optredens.

 

Alie Kruisselbrink studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle bij Thom Bollen en Rinus Groot, alwaar zij haar B-diploma en later haar diploma Uitvoerend musicus en de aantekeningen begeleiden en kamermuziek behaalde. Ze volgde diverse cursussen bij o.a. Rudolf Jansen, Daniël Wayenberg, Ruud v.d. Meer.

 

Alie Kruisselbrink is regelmatig te horen als begeleidster van zowel blazers, zangers als strijkers. Sinds 2003 is zij werkzaam als correpetitor aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle.

 

 

Programma om 13.30 uur:

*  Johann S. Bach                        – Twee delen uit: Sonate nr 2 in A, BWV 1015

(1685-1750)

* Wolfgang A. Mozart                  – 1e deel, allegro uit: Concert № 4 in D, viool en orkest, KV 218

(1756-1791)

* Sergej Prokofiev                        – Cinq mélodies, op. 35 bis

(1891-1953)

 

Programma om 15.00 uur:

* Robert Schumann                       – Sonate in a, op. 105 (1851

(1810-1856)

* Sergej Prokofiev                        – Cinq mélodies, op. 35 bis

(1891-1953)

 

Tijdens de concerten geen inloop. Inlichtingen bij: Podium Acanthus, Koepoortstraat 20, 6981 AS Doesburg. Tel.efoonnummer:0313-484176. E-mail: podium@acanthus.demon.nl