PlusFit in Doesburg is officieel gecertificeerd om mensen met hersenletsel te begeleiden bij het sporten. Het bijbehorende keurmerk betekent dat PlusFit mensen met niet-aangeboren hersenletsel in de chronische fase een sportprogramma op maat kan bieden.

 

Sporten in een reguliere sportschool is vaak niet mogelijk voor mensen met hersenletsel. Het is er te druk en er zijn teveel prikkels als harde muziek en tv-monitoren. Deskundige begeleiding en rustige ruimten zijn noodzakelijke ingrediënten voor deze sporters. Vaak blijkt dat mensen met NAH niet gaan sporten omdat er teveel drempels zijn. Dat is jammer omdat beweging voor deze doelgroep juist zo belangrijk is, stelt Joey Pelkman van PlusFit. ‘Beweging is een cruciaal middel om lichamelijke en cognitieve problemen aan te pakken.’  

 

Vanuit dat perspectief hebben de Hersenstichting en de Edwin van der Sar Foundation de handen ineen geslagen om het sporten in een fijne omgeving mogelijk te maken voor deze doelgroep. In 2013 is het project Meet me @ the Gym van de Edwin van der Sar Foundation en de Hersenstichting van start is gegaan en op dit moment hebben de eerste sportcentra het keurmerk Hersenletsel behaald.

 

Dit keurmerk biedt mensen met niet-aangeboren hersenletsel in de chronische fase een sportprogramma op maat bij erkende fitnesscentra in Nederland.

 

Ook in Doesburg is Plusfit vanaf vandaag ‘officieel’ gecertificeerd en toegankelijk voor mensen met hersenletsel. Pelkman: ‘Wij garanderen een geschikte sportomgeving zonder al te veel prikkels, waar persoonlijke aandacht centraal staat en deskundige begeleiding op maat’.

 

‘Wij willen er alles aan doen om de doelgroep ook daadwerkelijk in huis te krijgen en hen te motiveren om meer te gaan bewegen. Sporten waarbij persoonlijke aandacht en plezier centraal staat, in een rustige en prikkelarme omgeving. Wij willen daarom graag samenwerken met huisartsen, MEE consulenten en andere zorginstellingen in de regio om deze doelgroep te bereiken’, aldus Pelkman.

Schermafbeelding 2015-07-30 om 15.45.19