Op donderdag 6 augustus bespeelt Peter Ouwerkerk het grote Walcker-orgel in het kader van de zomeravond orgelbespelingen van StiDoMu in de Grote of Martinikerk in Doesburg. Hij voert werken uit van Jan Pieterszoon Sweelinck, Marcel Dupré en Jehan Alain.

 

Peter Ouwerkerk studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam waar hij in 1995 zijn diploma Orgel Uitvoerend Musicus behaalde. Zijn docenten waren Bernard Bartelink, dr. Hans van Nieuwkoop en Pieter van Dijk. Hij studeerde vervolgens bij Jean Boyer (Lille) en Daniel Roth (Parijs) en bij Jan Raas improvisatie.

 

In 1994 was hij de eerste prijswinnaar van het Internationale Rijnstreek Orgelconcours in de St.-Stevenskerk te Nijmegen. Hij geeft concerten zowel in binnen- en buitenland: Dunblane, Edinburgh, Londen, Reykjavik , in Rusland ( Astrakhan, Oeljanovsk, Penza, Moskou en Saratov), Polotsk en Minsk (Wit-Rusland), Venetië en Rome (St.-Pieter, Santa Maria Maggiore en San Paolo fuori le Muri).

 

Als organist en basso continuospeler musiceerde hij met diverse ensembles (o.a. de BBC-Singers o.l.v. Stephen Cleobury) en orkesten in onder meer het Amsterdamse Concertgebouw en De Doelen in Rotterdam. Van zijn spel verschenen enkele cd’s, onder meer bij Naxos.

 

Peter Ouwerkerk publiceerde in internationale tijdschriften onder andere over Johann Sebastian Bach, Paul Hindemith, Benjamin Britten, Francis Poulenc en Johannes Brahms. Hij is hoofdredacteur van het kerkmuzikale tijdschrift Muziek & Liturgie, en zakelijk leider van het tweejaarlijkse Internationaal Orgelfestival Haarlem. Als kerkmusicus is hij verbonden aan de Protestantse Gemeente De Rank in Nieuw-Vennep en sinds 2011 is hij dirigent van het Haarlemmermeers kamerkoor Voci Vivaci.

 

Het zomeravondconcert in de Martinikerk op 30 juli begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt 9,00 euro per persoon. 65+ers Betalen 8,00 euro en donateurs van StiDoMu 7,00 euro. Het concert duurt ongeveer een uur.
Schermafbeelding 2015-07-29 om 08.59.02