Op zaterdag 11 april is het feest bij Podium Acanthus te Doesburg. Dan viert deze kleine concertorganisatie haar derde Lustrum. Dat meer dan 300 concerten klonken de afgelopen 15 jaar bij Podium Acanthus te Doesburg is de moeite van een feestje waard. Het spreekt voor zich dat dit gevierd gaat worden met muziek. Twee bijzondere concerten zullen klinken.

 

’s Middags treedt een cello-piano-duo op van twee getalenteerde musici, die als gevorderde studenten in de afgelopen jaren tijdens de Culturele Zondag van Doesburg optraden bij Podium Acanthus. Nu zijn zij afgestudeerd en actief op diverse podia. Het Duo Isabella Gouder de Beauregard (cello) en Masha Galperina (piano) brengen een afwisselend programma van ca. één uur. (aanvang 16.00 uur bij Podium Acanthus in de Koepoortstraat) Zij laten romantische muziek klinken van R. Schumann, C. Franck, F. Mendelssohn, G. Fauré en S. Rachmaninov.

 

Voor liefhebbers bestaat de mogelijkheid om een dinerarrangement te reserveren bij Restaurant de Bonte Hond. Men kan kiezen voor het middagconcert met diner ter afsluiting, het avondconcert met diner vooraf of de twee concerten met het diner tussen beide concerten in. Reserveren en betaling kan alleen bij Podium Acanthus, tot uiterlijk 2 april.

 

Na het middagconcert met een uur prachtige Romantiek volgt ’s avonds een concert gegeven door het internationaal bekende Pianokwartet Indigo. In verband met het te verwachten aantal bezoekers wordt dit concert, dat om 20.00 uur begint, gegeven in de nog niet zo lang geleden gerestaureerde Gasthuiskerk in de Gasthuisstraat.

 

Hier worden drie toppers uit de kamermuziekliteratuur uitgevoerd: het Pianotrio in d van Felix Mendelssohn, twee delen uit het Pianokwartet in Es van Robert Schumann, en als afsluiting van dit feest-concert het Pianokwartet in g van Johannes Brahms. De lustrumdag wordt in de foyer van de Gasthuiskerk afgesloten met een drankje voor alle bezoekers van dit concert.

 

 

Reserveren

Toegang middagconcert € 10,00 p.p. inclusief consumptie voor aanvang van het concert

Toegang avondconcert € 17,50 p.p. inclusief consumptie in de pauze en na afloop van het concert.

Kosten Diner op 11 april 2015: € 24,50 p.p. (voorgerecht, hoofdgerecht en koffie)

NB. alleen te reserveren bij Podium Acanthus, vóór 2 april a.s. en in combinatie met een lustrumconcert!

Arrangement voor twee concerten en diner: € 47,50 p.p.

Reserveringen: E-mail: podium@acanthus.demon.nl

Podium Acanthus; Koepoortstraat 20; 6981 AS Doesburg. Tel. 0313-484176