Politiek reageert op afwijzen vergunning Only for Men

Diverse politieke partijen hebben direct gereageerd op het niet honoreren van de vergunningaanvraag van Only for Men om zich te vestigen in de exercitieloods in Doesburg. Oppositiepartijen CDA, PvdA en VVD zijn tegen het genomen besluit dat vanochtend van het college van B&W om de gevraagde omgevingsvergunning te weigeren.


VVD doet het op Twitter af met een woord: ongelooflijk. De PvdA spreekt, eveneens via Twitter, over angst: ‘Twee keer een onderneming weigeren is twee keer misgeschoten op economische ontwikkeling van Doesburg. Jammer dat angst overheerst. Kansen moet je grijpen’.


De CDA is het meest uitgebreid in een reactie. De oppositiepartij memoreert in een persbericht aan winkelketen Action, die zich ook niet mag vestigen in de loods.


‘Onze fractie is van mening dat de situatie van een Action niet 1 op 1 van toepassing is op Only for Men. Het aanbod van Only for Men beperkt richt zich nagenoeg op mannenkleding en aanverwante artikelen zoals schoenen en geurtjes. Een branche waarin op dit moment in beperkte mate aanbod is vanuit de Doesbuegse binnenstad. De invloed van een vestiging van Only for Men buiten het kernwinkelgebied wordt door onze fractie ingeschat als niet significant bedreigend voor de huidige detailhandelsstructuur’, aldus CDA.


Volgens de CDA wordt het argument van bedreiging van de huidige detailhandelsstructuur en het begrip normale concurrentie door het college onjuist gebruikt.


CDA: ‘Onze fractie ziet graag dat Doesburg een prettige vestigingsplaats is voor ondernemers en ziet voor zowel de Action en ook voor Only for Men mogelijkheden op de locatie Barend Ubbinkweg. De houding van het college past niet in dit streven. De CDA-fractie betreurt het dat het college niet meer lef en daadkracht wil tonen en keuzes wil maken die goed zijn voor ondernemend Doesburg’.


Andere partijen hebben vooralsnog geen reactie geuit over het afwijzen van de vergunningaanvraag van Only for Men.

9 reacties

 1. Frans van der Krul

  Mis nog de reactie van één oppositie partij GrL? of heeft deze geen eigen mening en deelt het standpunt van het college?

 2. Ellen Mulder- Metselaar

  @frans van der krul zullen we het eens hebben over de partijen die zelden of nooit reageren?

 3. Frans van der Krul

  Ellen,
  Partijen die zelden of nooit reageren moet ik maar negeren.
  Heb in eerdere reacties (oa over de exercitieloods) de SP,Stadspartij en D66 opgeroepen om antwoordt te geven , het antwoord van hen was (op stadspartij na) zwijgen!
  Volgens mij steunt GrL nl het college standpunt inzake het vestigingsbeleid.Wil ik graag van hen zelf horen.Mis ook de reactie nog van de CDA, die de laatste tijd steeds meer naar buiten treed hulde.

 4. Rob Gossink (CDA Doesburg)

  Frans,
  Volgens mij wordt in het bovenstaande artikel toch een uitgebreide reactie weergegeven van het CDA. Als je ook nog de volledige tekst van ons standpunt wilt lezen: kijk dan even op
  http://www.cda.nl/Doesburg/Actueel/Nieuws/2012/4/16/Reactie_CDA_Doesburg_op_afwijzen_vestigingsvergunning_Only_for_Men.aspx . Als je twittert kun je ons ook volgen op twitter.

 5. Bart

  Twiiter…het medium om je schaamte niet te tonen.
  Twitter…meedoen met de hype om maar niet meer gewoon te spreken.
  Twitter….is leuk en dan hoor je erbij.

  Politiek en twitter…………een dooddoener.

  Zelfs Rob Gossink verwijst namens het CDA naar twitter, ga door ROB en je word zelf nog eens een twitter………politicus.

  Lekker op afstand reageren dat is de politiek van nu.

  Zo houden we contatc met hen die op ons stemden…………

  Waar is de party die met veel hoempapa erin sprong? De stadsparty die namens de burgers zou spreken?

  Ik weet het…………..zie de tweets……………..

  Als we zouden kunnen stemmen met twitter wat dan……….dan was de politiek veel stemmen kwijt omdat veel, heel veel mensen niet twitteren.

  Verloochen jezelf nu eens niet maar spreek!

 6. Yvonne Irving PvdA

  Bart als jij me kunt vertellen waar we dan volgens jou moeten spreken dan snap ik je relaas misschien :)De PvdA spreekt in de raad en Cie’s, via twitter en de website.
  Ook schrijven we regelmatig persberichten. De pers heeft de vrijheid om deze te plaatsen maar doet dit ook vaak niet.Ook benaderd de pers niet altijd alle partijen dat is erg lastig, hebben we geen grip op. Via de nieuwe multimedia zoals twitter kunnen we onze stem vrij laten horen. Dat is meer dan er vroeger was. Dus maken we daar dankbaar gebruik van.
  Jij gebruikt toch ook een vorm van de nieuwe media namelijk deze krant om je stem te laten horen?

 7. Bart

  @ Yvonne:

  Zoals gewoonlijk spreken politici wel maar niet op het juiste tijdstip en met de juiste taal!
  Oftewel mooie woorden als men niet af wil gaan en strakke taal als men via achterdeurtjes politiek kan bedrijven.

  Doe gewoon je mond los en zeg wat je denkt als het moet, ongeacht wie erbij zit los van je eigen positie, los van eigen gewin, los van invloeden van buitenaf.
  Dan ben je zuiver maar stel je je ook kwetsbaar op.
  Dat is waarom je er zit vanwege beloftes aan de kiezers!!!!!!!!!

 8. Ellen Mulder-Metselaar

  Donderdag is er raadsvergadering, typisch een moment om inhoudelijk te reageren.

 9. Frans van der Krul

  Ellen,
  Ik help je het hopen, dat er door het college inhoudelijk wordt gereageerd!Denk ook zeker aan de grote werkloosheid hier in Doesburg, Uit het onderzoek van de FNV blijkt dat de gemeente wel een hoge uitstroom heeft van werkelozen, maar keren vaak weer terug via de draaideur.Verbeter punt zal dit zeker moeten zijn, daarom is het zo jammer dat dit weer een gemiste kans is.Hoe zullen andere bedrijven in het land hier tegen aan kijken,zou dit een reden kunnen zijn om zich niet te gaan/willen vestigen in Doesburg?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑