De cabaretier Vincent Bijlo treedt op zondag 2 april om 16.30 uur op in de Martinikerk in Doesburg. Bijlo spreekt dan over ‘de gelukkige klagers’. De toegang is gratis.

Op culturele zondag spreekt en zingt Vincent Bijlo over ‘de gelukkige klagers’.  Hij zegt er zelf over : ‘We zijn het afgelopen jaar weer een plaats gestegen op de ranglijst van gelukkigste landen ter wereld. We staan op 6. Je zou het niet zeggen, zo vlak na de verkiezingen’.

Bijlo vervolgt: ‘Je zou het niet zeggen, met 1 miljoen Nederlanders die antidepressiva slikken en toch, en toch staan we op 6. We zijn ontevreden vredig gelukkig. We wurmen ons elke dag weer op verwarmde lederen zetels door files van huis naar werk en van werk naar huis. Wat jagen wij na? Wie mag delen in ons ontevreden geluk?’

‘Dat vraag ik mij in de Vastentijd af. Als ons hart wat ruimer wordt, wordt ons geluk dan tevredener? Als wij minder oog en oor voor onze smartphones hebben, staan wij dan weer meer in de wereld?’, aldus Bijlo.

Dit zijn de centrale vragen in mijn preek van de leek van 2 april in de Martinikerk te Doesburg op de Grote Markt. Bijlo zal spreken, pianospelen en zingen, samen met zijn vrouw Mariska Reijmerink, de zangeres die hem met haar tonen gelukkig maakt.

Bijlo: ‘En wij zullen lachen, lachen in de kerk, lachen om ons gedoe, om onze niet-aflatende ijver om het voor onszelf en voor anderen zo moeilijk mogelijk te maken. Want wat zijn wij meer dan mieren met een teveel aan verstand?’

De Martinikerk aan de Grote markt is vanaf 16 uur open (er is koffie en thee). Na afloop bent u van harte welkom om nog wat te drinken. De toegang is gratis. Er is wel een collecte.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.