Première van documentaire ‘Stadsboer in Doesburg’

In het Meulenhuus in Doesburg draait zaterdag 27 oktober een bijzondere documentaire. Het gaat om de documentaire ‘Stadsboer in Doesburg’ die het verhaal vertelt over de laatste stadsboer van Doesburg. ‘Stadsboer in Doesburg’ gaat zaterdag in première.


Onlangs vierde hij zijn 83e verjaardag. Hij was tien toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Hij boerde aan de Heilige Geeststeeg 3. Een van de Doesburgse stadsboeren. In een pand waarvan men aanneemt dat het sinds 1750 in gebruik was als stadsboerderij.


Tot in 1965 stonden er zelfs in de achterbouw nog koeien. Als laatste nog levende stadsboer ‘ooggetuige’ van een stuk verdwenen verleden. Het verhaal over zijn bestaan als stadsboer is nu op beeld vastgelegd en daarmee ook geconserveerd voor de huidige én toekomstige generaties.


‘Stadsboer in Doesburg’ gaat in première op zaterdag 27 oktober in het Meulenhuus aan de Bergstraat. Er staan twee voorstellingen van 45 minuten gepland. De eerste begint om 13.30 uur en de tweede om 14.30 uur.


De documentaire zelf duurt twintig minuten. Daarna is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Het is tevens de bedoeling te inventariseren welke Doesburgse verhalen, personen of gebeurtenissen zich lenen voor soortgelijke beeldregistraties.


De toegang is gratis maar reserveren wordt aanbevolen. Dat kan via www.hethuisdoesburg.nl.

1 reactie

  1. Arvid Ehlert

    Was zeer leuk om te zien, vooral omdat wij wel eens in de oude boerderij komen (we kennen de huidige bewoners). Ook in de Gelderlander, hier is ook de film nog te zien: http://www.gelderlander.nl/voorpagina/liemers/11941778/Docu-nog-enig-levende-Doesburgse-stadsboer.ece

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑