Doesburg krijgt op 27 oktober een pop-up museum. Dit eendaagse museum in Doesburg is bijzonder omdat het is gehuisvest in een woonhuis en het een tijdvak (1940-1945) betreft. Waar het museum is, wordt alleen gemeld aan vooraf aangemelde bezoekers.


Doesburg heeft voor een stad van deze omvang veel musea, zo laat de organisatie weten. Wijd en zijd bekend is het Mosterdmuseum. Volop in ontwikkeling is het Musée René Lalique. Uniek is ook ‘De Maurits’. En Doesburg herbergt meer museale schatten.


Op 27 oktober opent voor het eerst en vooralsnog eenmalig Doesburgs jongste museum haar deuren. Dit jongste, kleinste ‘museum’ van Doesburg is bijzonder omdat het is gehuisvest in een woonhuis en het een tijdvak (1940 – 1945) betreft van voor de geboorte van de jonge ‘verzamelaar’.


Het ‘museum’ is geopend van 11.00 tot 15.00 uur. De duur van het bezoek is beperkt tot 20 minuten. Kinderen zijn welkom vanaf 8 jaar. De toegang is gratis. Waar de collectie zich bevindt, wordt uitsluitend bekend bij aangemelde bezoekers. Aanmelden kan via www.hethuisdoesburg.nl.