Tussen 16 oktober en 23 november heeft Filmhuis Doesburg de primeur van de vertoning van het programma Korte Voorfilm 2016, dat is opgezet door de jonge Doesburgse filmmaker Floor Jansen en haar collega Ivar Troost.

Na een succesvolle pilot bij De Gruitpoort in Doetinchem tonen ook ander Gelderse filmhuizen de 12 voorfilms als extraatje bij even zoveel speelfilms.

Hun gezamenlijk passie om verhalen te vertellen brachten Jansen en Troost ertoe een serie bijzondere korte films naar het Gelderse publiek te brengen. Als producent van korte films weet Floor Jansen hoe lastig het voor beginnende filmmakers is om hun werk aan de man te brengen.

Korte Voorfilm 2016 vertoont daarom korte films van jong talent dat vaak te weinig budget heeft voor een brede distributie, of voor de hoge kosten van festival-inzendingen.

De twaalf exclusieve korte films omvatten een grote diversiteit aan makers en onderwerpen. Het publiek kan meeleven met de mislukte romanticus die vampier werd in Love Bitten, het verhaal ontrafelen achter de illustere Cinema Français te London of zichzelf verliezen in de prachtige animatie van Het Instinct van Het Feestbeest.

Jansen studeerde aan de University of East Anglia in het Engelse Norwich, en richt zich behalve op het produceren van korte films nu ook op vertoningen. In het project Korte Voorfilm 2016 werkt zij samen met Ivar Troost, die na zijn studie aan het University College Roosevelt het media- en designbedrijf deSagaz oprichtte.

Afbeelding: Floor Jansen

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk Doesburg,  Stadshotel Doesburg , Edelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.