Proef Doesburg op 10 december in Grote- of Martinikerk

Negen Doesburgse horecabedrijven presenteren zich tijdens Proef Doesburg, het jaarlijkse culinaire evenement dat dit jaar op zaterdag 10 december plaatsvindt. Proef Doesburg wordt gehouden in de Grote- of Martinikerk. Het begint om 10.00 uur en gaat door tot 20.00 uur.


Zoals de naam al weergeeft, kunt u de hele dag proeven van al het heerlijks dat Doesburg op culinair gebied te bieden heeft. Bij de centrale bar kunnen de deelnemende bedrijven u voorzien van verschillende drankjes en in het midden staat een prachtig aangekleed terras, waarop het goed toeven is’, zo laat Olga van Rooy namens de organisatie weten.


Rondom het terras presenteren de negen deelnemende bedrijven zich ieder op hun eigen stand. Hier kunnen bezoekers vast een voorproefje krijgen van de kerstmenu van de verschillende restaurants. De deelnemende bedrijven zijn restaurant De Liefde, Caldo e Freddo, Het Zesde Zintuig, De Waag, La Liguria, Giacomo’s, La Boucherie, Hotel Doesburg en De Bonte Hond.


In de kerk is voor de kinderen een gezellig voorleeshoekje waar Tineke Beishuizen en Nanny Ceijs kerstverhalen voorlezen. Ook kunnen de kleintjes schilderen met chocolade. Op het podium zal gedurende de dag een aantal Doesburgse koren hun mooiste kerstliederen zingen.


Gelijktijdig is in het centrum van Doesburg de jaarlijkse Kerstmarkt. Deze keer met ruim 50 kerstkramen, een levende kerststal, rondrit met koets, springkasteel, modeflitsen op de driesprong, een Brassband, samenzang en nog veel meer. Kortom, alle ingrediënten voor een heerlijke dag in winterse kerstsfeer.

1 reactie

  1. Richard Kok

    Leuk en lekker. Proef Doesburg geeft bezoekers van de Kerstmarkt een extra dimensie. Niet elk gerechtje was raak, maar over het algemeen prima smaak en combinaties. Hier de foto’s:
    http://www.flickr.com/photos/40910086@N06/sets/72157628357975581/show/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑