Het 4/5 mei comite van Doesburg heeft het programma bekendgemaakt voor activiteiten op 4 en op 5 mei. De herdenkingsactiviteiten op 4 mei beginnen om 19.15 uur.  De bevrijdingsactiviteiten de dag daarop beginnen om kwart voor elf. Het complete programma hieronder.


4 mei

19.15 uur: Verzamelen op de Voormarkt, bij het Vredesmonument

19.25 uur: Start “Stille Tocht” vanaf de markt begeleiding middels omfloerste trom

19.45 uur: Carillonspel door stadsbeiaardier Roel Smit

19.58 uur: Last Post, geblazen door het Muziekkorps der Voormalige Schutterij

20.00 uur: Twee minuten STILTE

20.02 uur: Samenzang met het Muziekkorps der Voormalige Schutterij

“ WILHELMUS VAN NASSOUWE “

20.04 uur: Herdenkingsplechtigheid:

Overdenking door de heer C.J.G. Luesink, burgemeester van Doesburg

Kranslegging door burgemeester C.J.G. Luesink     en voorzitter van het 4-5 mei comité Doesburg          G. Oosten-Bloemendal

“Crimond”, uitgevoerd door Muziekkorps der Voormalige Schutterij

Elfjes, voorgelezen door 2 kinderen

Overdenking door de heer A. Meijers

Elfjes, voorgelezen door 2 kinderen

Overdenking door de heer F.M.T. Jansen

Elfjes, voorgelezen door 2 kinderen

Aansluitend laten de kinderen hun ballonnen met elfjes op. Daarna volgt de krans- en bloemlegging door de aanwezigen onder begeleiding van carillonspel door Roel Smit. Na de herdenking is er de mogelijkheid tot het drinken van een kopje koffie in verzorgingstehuis St. Elisabeth (Kloosterstraat 17)


5 mei

10.45 uur: Bevrijdingsloop Doesburg op de Markt voor groep 3 t/m 8 van de basisscholen in Doesburg. In het centrum van Doesburg wordt een parcours afgezet waar drie leeftijdscategorieën kunnen strijden voor de medailles! De drie categorieën zijn: groep 3 en 4, groep 5 en 6, groep 7 en 8. Het is nu niet de bedoeling om als eerste over de streep te komen, maar om de meeste rondjes te lopen. Er wordt een half uur gelopen.

Aanmelden: 10.45 uur

Warming-up: 11.00 uur

Start loop: 11.15 uur

Einde loop : 11.45 uur

11.50 uur: Voordracht gedichten en trompetgeschal vanaf de kerktoren

12.00 uur: Binnenhalen bevrijdingsvuur uit Wageningen op de Markt: door een groot aantal lopers van UNITAS wordt ’s ochtends heel vroeg het Bevrijdingsvuur opgehaald in Wageningen en naar Doesburg gelopen. Rond 12.00 uur zal de laatste loper Doesburg binnenkomen en de brander op de Markt aansteken samen met burgemeester Kees Luesink.

12.15 uur: Prijsuitreiking Bevrijdingsloop op de Markt door burgemeester Kees Luesink.

13.00 uur: Sportprogramma van Breedtesport Doesburg op de Markt: de sportmiddag bestaat uit een mini-ramp om op te skaten en staat er een springkussen, de pannakooi en een topattractie de  ‘Space Bike’! 0313 is tijdens het programma ook aanwezig.

17.00 uur: Einde programma op de Markt

Het ochtend- en middagprogramma op de Markt wordt aangeboden door de Stichting 4-5 mei Comité Doesburg in samenwerking met Breedtesport Doesburg.


Overig programma:

13.30 uur: Fritsie Duikelaar: een poppenkast voor de allerkleinsten op de driesprong Kerkstraat/Meipoortstraat/Ooipoortstraat.

14.00 uur: Stefan: een zanger die Nederlandstalige liedjes ten gehore brengen op de driesprong.

14.30 uur: Fritsie Duikelaar: het tweede deel van de poppenkast op de driesprong.

15.00 uur: Playbackshow ‘Vier jouw vrijheid’: inschrijving voor de playbackshow kan vanaf 14.00 uur bij het podium op de driesprong.

17.00 uur: Doesburgs Smartlappenkoor: dit koor uit Doesburg zingt enkele gezellige smartlappen op de driesprong.

20.00 uur: White Dance: café Du Midi organiseert voor iedereen die door wil feesten tot in de late uurtjes een dansfeest op de driesprong.

Dit tweede middagprogramma op de driesprong wordt mede mogelijk gemaakt door Sound Support Nederland in samenwerking met het 4/5 mei comité Doesburg.

Voor de bewoners van Huize Elisabeth en IJsselzicht wordt er een passend programma aangeboden door Stichting 4/5 mei comité Doesburg.