Op 1 augustus start in Doesburg Burgernet. Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in Doesburg te bevorderen. Hoe meer inwoners zich aanmelden bij Burgernet, hoe groter de kans is dat verdachten, voertuigen of vermiste personen sneller worden teruggevonden.


Burgernet is een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Burgernet zoekt burgers die behulpzaam willen zijn om verdachten, voertuigen of vermiste personen gerichter en sneller op te sporen.


0800 0011

Wanneer burgers zich hebben aangemeld en er komt een melding van bijvoorbeeld een inbraak of een vermist kind binnen bij de politiemeldkamer, dan krijgen inwoners van Doesburg direct een ingesproken bericht of een tekstbericht per sms op hun telefoon. Wordt iets verdachts gezien, dan kan dit direct worden gemeld via het gratis telefoonnummer 0800 0011.


In een brief van burgemeester Luesink aan de inwoners van Doesburg wordt melding gemaakt dat Burgernet al in andere gemeenten actief is. En niet zonder resultaat, zo blijkt uit een proef in de gemeente Ede. Dankzij Burgernet zijn meerdere vermiste personen teruggevonden. Naast Ede en straks Doesburg is Burgernet in Gelderland actief in Barneveld, Nijkerk, Renkum, Scherpenzeel en Wageningen.


Burgemeester Luesink roept de inwoners van Doesburg van zestien jaar of ouder op om deel te nemen aan dit efficiente alarmsysteem. Dit kan door je gegevens eenmalig in te vullen via www.burgernet.nl. Of, voor mensen die niet beschikken over internet, via een per post verstuurd aanmeldkaart.