Programma 50ste Doesburg Binnenste Buiten

Doesburg Binnenste Buiten viert haar 50ste verjaardag. Van woensdag 12 tot en met zaterdag 15 juli vindt het jaarlijks grootste evenement van Doesburg plaats. Hier het volledige programma.

Woensdag 12 juli

11.00 uur, Driesprong

Opening m.m.v. De Meulenvelders en burgemeester Van der Meijs

11.00 – 21.00 uur, Binnenstad

Braderie, dweilorkest

14.00 – 19.00 uur, Koepoortstraat

Bootcamp door I Am Sports

14.00 – 19.00 uur, podium Koepoortstraat

Dansoptreden door Dance Skills

20.00 uur, podium Dumidi

Jinx, Doesburgse rock-coverband

 

Donderdag 13 juli

10.00 – 21.00 uur, Binnenstad

Braderie, straattheater, artiesten, muzikanten, chantykoor

20.00 uur, Markt

Pleinfeest met Foute Party van Q Music

20.00 uur, podium Dumidi

Dreamcast, all round trio

20.00 uur, podium Koepoortstraat

Rolling Stones tribute-band Gimme Shelter

 

Vrijdag 14 juli

10.00 – 21.00 uur, Binnenstad

Braderie, straattheater, artiesten, muzikanten, dweilorkest

10.00 – 19.00 uur, Kerkstraat

Gelders Kampioenschap standwerken

20.00 uur, Markt

Pleinfeest met dj’s MC Champ en Vato Conzales

20.00 uur, podium Dumidi

Slamm, Brabantse coverband

20.00 uur, podium Koepoortstraat

5th Wheel met jaren 60, 70 en 80 covers

 

Zaterdag 15 juli

10.00 uur, Voormarkt

Clowntjesoptocht voor de kinderen

10.00 – 18.00 uur, Binnenstad

Braderie, straattheater, artiesten, muzikanten

14.00 – 18.00 uur, Binnenstad

Zuid-Amerikaanse percussiebands

21.30 uur, Markt

Pleinfeest met zangeres Maan

20.00 uur, podium Dumidi

Hike, regionaal showorkest

20.00 uur, podium Koepoortstraat

Afsluitende act: The Jibbs

 

Gratis toegankelijk
Het hele evenement is gratis toegankelijk. Doesburg Binnenste Buiten is een absolute aanrader voor de liefhebber van straattheater, livemuziek en gezelligheid.

 

Overzicht van de artiesten

Gimme Shelter: Stones tribute band
Afgelopen maart had Podium De Waag al eens een bijna-echte wereldartiest op het programma. De Neil Young tribute van Henri de Vries verbaasde toen vriend en vijand met een niet van echt te onderscheiden sound en vibe. Op donderdag 13 juli doet Rolling Stones tribute-band Gimme Shelter dit kunstje nog eens dunnetjes over. Het Dagblad van het Noorden schreef over deze band: ‘De beste Rolling Stones coverband … Gimme Shelter en de echte Stones zijn allebei ‘still going strong.’

5th Wheel: vijf prettig gestoorde jongens
De jongens van 5th Wheel brengen hun versie van hits uit de jaren 60, 70 en 80 met enthousiasme en gevoel. Of het nu een feesttent is, een bruiloft of een kroeg, 5th Wheel dompelt zijn publiek steevast onder in een hopeloze maar fantastische heimwee naar vervlogen jaren. Met covers van Elvis, CCR, Bob Marley, Chuck Berry, Status Quo en veel, heel veel anderen zorgt 5th Wheel, vijf prettig gestoorde jongens, gegarandeerd voor een volle dansvloer.

The Jibs: schatbewaarder van de sixtiesrock
‘Puike ritmesectie’, ‘rumoerig avondje‘, ‘authentiek en gedreven’; het zijn kwalificaties uit een recensie die de Rhedense journalist Dick Bosveld in 2009 schreef over het jubileumconcert in de Doesburgs Onderbouw tijdens het 45-jarig jubileum van de Doesburgse cultband The Jibs (met 1 b alstublieft!). Niemand weet of het echt waar is dat de Doesburgse Jibs de op-een-na-oudste rockband van Nederland zijn (de oudste zou dan de Golden Earring zijn), maar één ding staat als een paal boven water: The Jibs zijn ook vandaag nog, in de woorden van Bosveld, ‘de schatbewaarders van de sixtiesrock.’

Maan, dj’s Vato Gonzalez & MC Tjen en Q Music
Zangeres Maan won in 2016 The Voice of Holland. Begin vorig jaar won ze The voice. Kort daarna bracht de zangeres de single ‘Perfect World’ uit, geproduceerd door Hardwell. Snel daarna ontving ze voor deze single ook een gouden plaats. Het is Aloys Seegers van Alfun gelukt deze grote naam aan te trekken voor het Pleinfeest tijdens Doesburg Binnenste Buiten. Tijdens het Pleinfeest verzorgen op de andere dagen de dj’s Vato Gonzalez & MC Tjen en de ‘Doesburg Goes Foute Party’ van Q Music de muziek.

Dance Skills
Noura Rezgui is dansdocent en oprichtster van Dance Skills. Zij geeft danslessen en maakt choreografieën. Noura heeft naast haar docentopleiding bij Artez, de dansacademie in Arnhem, haar Master in Art voor choreografie bij Fontys, de dansacademie in Tilburg, voltooid en geeft les aan amateurs, semiprofessionele en professionele dansers, in alle leeftijdsgroepen. Dance Skills verzorgt een dasvoorstelling op het podium in de Koepoortstraat.

Absurdist
Hij noemt zichzelf Absurdist. Absurde typetjes, absurde humor. Eerlijk gezegd is hij zo maf als een deur. Een clown… onvoorspelbaar, hilarisch, explosief een tikkeltje brutaal.

Bike Babes
De Bike Babes zijn twee onhandige superheldinnen die op hun ingenieuze 4 meter hoge vliegfiets de wereld komen redden. Straattheater hoog in de lucht. De Bike Babes vliegen op Ike the Bike ver boven de hoofden van het publiek en speuren de omgeving af naar mensen die hulp nodig hebben. Ike the Bike glijdt over het asfalt en door zijn glitterpaarse boxen klinken grappige parodiën op bekende superhelden-tunes. Tussendoor vinden er korte scènes plaats waarin interactief wordt omgegaan met het publiek.

Royalty Ladies
De Royalty Ladies zijn verzot op feestelijke evenementen! Paraderend nodigen ze de mensen uit voor een praatje en wellicht voor een dansje op hoog niveau. Een grappige verbale walk act op 1 meter hoge stelten.

Chapau
Chapau Straatvermaak wordt gevormd door twee enthousiastelingen voor wie niet gauw iets te veel is als het gaat om de opluistering van activiteiten. Het aanbod is onbeperkt omdat ze maatwerk leveren. Het is geen theater, de nadruk ligt op vermaak waarin de details belangrijk zijn. Nadrukkelijk aanwezig, met verrassende elementen en perfecte aankleding betrekken ze de omstanders en het publiek op een subtiele manier.

Live-karikaturist
Sandor is al 25 jaar actief als live-karikaturist. Deze sneltekenaar en portretartiest is als De Karikaturist aanwezig op evenementen als bedrijfsfeesten, particuliere feesten, bruiloften en beurzen.

De opgeblazen draak
Deze innemende opgeblazen draak is dan weer dreigend, dan weer lief. Hij torent boven iedereen uit!m Op vrolijke muziek huppelt hij voort. Soms dromend en dansend. Dan springt hij met duizelingwekkende vaart ineens 50 meter verder. Heeft u al eens uw hoofd in de bek van een draak gestoken? Of houdt U liever enige afstand?

Clown Knipoog
Hoog boven het publiek speelt de wind in een magische dans met de bomen. Langzaam komen de bomen in beweging en verschijnen exotische figuren op stelten. Wandel met ze mee door het mysterieuze sprookjesbos dat zij samen vormen. Misschien kom je de groene fee wel tegen, die de bomen heeft betoverd met haar rustgevende klanken.

Schoonmaker Frits Worteltjes
Lantaarnpalen, bomen, vuilnisbakken, straatstenen, putten, stoepranden; gewapend met borstels, sponzen en emmers vol sop krijgt Frits alles brandschoon! Voorzichtigheid is daar volgens hem helemaal niet bij nodig, waardoor het sop regelmatig door de lucht vliegt.

Sky Dreams Space-i-men
Ze wandelen rond om het menselijk leven te leren kennen en ze scannen iedereen die ze tegen komen. Zij zijn nieuwsgierig: ze lopen achter je, staan naast je en kijken je aan zoals jij naar hen kijkt. Deze robots weten niets van de menselijke soort, maar ze leren snel en slaan alles op op hun harde robotschijf.

SpikkelSzzz
Bij daglicht zijn SpikkelSzzz een sprankelende explosie van kleuren. Als de maan verschijnt, transformeren zij tot fabelachtige dwaallichtjes die je “s avonds door de bomen kan zien dansen. Deze fonkelende, blije meisjes geven een gloeisignaal af tijdens het vliegen en verleiden je om ook met de lichtjes te komen spelen.

Superheld Solo
Eenheld die je kunt aanraken, dat is na Idols echt verleden tijd. Je kan zelfs met de grootste moeite nog geen handtekeningetje meer lospeuteren. Nee, dan de moderne helden van vroeger, die wisten hoe je met fans om moest gaan. Batman vloog voor een klein groepje fans met de minste moeite een rondje, terwijl Clark Kent alias superman zijn uiterste best deed om iedere keer weer op de voorpagina van de Daily ochtend krant te verschijnen.

Ut Hunebed: tijdreizende oermensen
Twee holbewoners uit de steentijd hebben een tijdreis gemaakt. Ze zitten bovenop een magisch, lopend Hunebed uit de prehistorie. Samen gaan ze overal heen. Op wonderbaarlijke wijze zijn deze oermensen aangekomen in de moderne wereld, en dat levert hilarische momenten op!

De Wereldwandelaar
Bepakt en bezakt gaat de Wereldwandelaar het avontuur tegemoet. Lopend op een twee meter hoge wereldbol ligt de wereld aan haar voeten. Een waar reizend avontuur ontrolt zich. Laat je meevoeren naar de meest bijzondere plekken op aarde. De wereld rond in tachtig dagen? Dat kan toch ook in dertig minuten!

Dweilorkesten en chantykoor
Bij straattheater hoort ook straatmuziek. Op woensdag, donderdag en vrijdag duiken daarom in de vele hoeken en gaten van Doesburg dweilorkesten of chantykoren op. Onder andere de Duitenkluiters, de Iesselbrassers en de fameuze Busband maken de straten van Doesburg drie dagen lang onveilig.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑