Programma Culturele Zondag Doesburg 4 november 2018

Op zondag 4 november staat Doesburg weer in het teken van de Culturele Zondag, de maandelijkse route langs musea, galerieën, ateliers en podia in en rond het historische centrum. Op meer dan 25 adressen is tussen 12.00 uur en 17.00 uur van alles te zien en te beleven.

Op de bovenste verdieping van De Waag exposeert de plaatselijk fotoclub FODO. Te zien zijn foto’s die gemaakt zijn door twee groepen met als thema’s Urban Landscapes en Portretten. Terwijl de mens in de stedelijke landschappen een ondergeschikte rol speelt, staat hij in de serie portretten centraal. De etage is ook via een lift te bereiken.

De herfst is nog niet voorbij, maar bij de Historische Boekdrukkerij De Arend gaat men met houten letters een gedicht drukken over de winter. De oplage over de herfst is geheel klaar en beschikbaar voor bezoekers. Het papier waarop dit gedicht staat, is afkomstig uit Venetië en bevat algen uit de grachten van deze wereldberoemde stad. Dat geeft een speciaal effect. Het wintergedicht gaat er naar verwachting ook zo authentiek uitzien. Tevens toont Arie Niks hoe er vroeger in een drukkerij werd gewerkt met een kleine degelpers en loden letters.

Museum Lalique is gewijd aan het werk van René Lalique, de Leonardo da Vinci van de juwelen en de glaskunst. Daarnaast is er een expositie met bekend en onbekend werk van de beroemde kunstenaar Marc Chagall.

Onder de titel “De IJssel als strijdtoneel, historische gevechten langs de rivier bij Doesburg en omgeving” vindt in Streekmuseum De Roode Tooren een bijzondere expositie plaats. Bij diverse krijgshandelingen in het verleden bleek de strategische ligging van Doesburg voor vriend en vijand van groot belang.

De folder met plattegrond van de Culturele Zondag Doesburg is gratis te verkrijgen bij de VVV. Daar is ook bekend welke adressen op 4 november gesloten zijn. Voor meer informatie zie www.culturelezondagdoesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, Etos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑