Zondag 5 juni is weer Culturele Zondag Doesburg. Een overzicht met bijzondere activiteiten in Doesburg in het algemeen en de Gasthuiskerk in het bijzonder.

Galerie Op het Trepken doet het weekend mee met het rondje tuinen en natuur. Speciaal voor komend weekend staan er beelden in de tuin en exposeert Margo Ellen in haar galerie eigen werk met als onderwerp ‘de natuur’.

Galerie De Veerpoort houdt van 10.45 tot 11.45 een wandeling over de Lage Linie. Deelname is gratis en aanmelden via de website is verplicht. Na afloop wordt voor 2,50 euro soep geserveerd. In de middag is de galerie geopend en wordt een aantal nieuwe Aboriginal-schilderijen tentoon gesteld.

Modern realistisch werk
Nieuw in de culturele route is de benedentuin van Rob Verhoef. De tuin bevat modern realistisch werk van landschappen tot industriele gebouwen. Adres is Nahuyssingel 34.

Op de muur bij Keramiek Atelier Phoenix is een Chinees gedicht aangebracht dat onlangs door de burgemeester werd onthuld. In de sfeer van dit gedicht heeft Gerda Drenth een nieuwe serie porseleinen bakjes gemaakt, voorzien van Chinese tekens, gekalligrafeerd door Jan Baggerman. Ook de nieuwe fragiele porseleinen scheepswrakken en Chinese kimono’s dragen bij aan de Oosterse uitstraling van het gedicht.

Lalique Museum Doesburg
In het Lalique Museum Doesburg is een internationale Art Nouveau tentoonstelling. Tijdens deze tentoonstelling zijn naast de objecten van René Lalique eveneens werken van andere grote kunstenaars uit de art nouveau periode te bezichtigen, waaronder van Horta, Majorelle, Mucha,Gallé, Daum, Guimard, Van de Velde en Jan Toorop.

Gasthuiskerk
In de Gasthuiskerk zijn meerdere activiteiten tijdens Culturele Zondag Doesburg. Zo is er live-muziek, zijn er exposities en stadsvertellingen. Op 5 juni start het gratis live-programma om 14.00 uur.

In het kader van het ZOOM! Kamermuziekfestival speelt het Ruysdaelkwartet op 5 juni van 11.00 tot 12.00 uur werk van Bach en Telemann. De stadsvertelling op 5 juni wordt gehouden door Wybo Masselink en heeft als titel Terug in Doesburg: het LTS-wandreliëf. Marjan Merk exposeert schilderijen. Er zijn twee gratis optredens van het Achterhoeks Kwartet Let us Wander.

Programma in Gasthuiskerk 5 juni
11.00 tot 12.00 uur Klassieke muziek op topniveau met Het Ruysdaelkwartet
Vanaf 12.00 uur is de Gasthuiskerk gratis toegankelijk met het volgende programma:
12.00 tot 17.00 uur Expositie Marjan Merk
13.00 uur Stadsvertelling door Wybo Masselink
14.00 tot 14.30 uur Achterhoeks Kwartet Let us wander
15.30 tot 16.00 uur Achterhoeks Kwartet Let us wander

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph KlaassenLa Boucherie en Stadshotel Doesburg.