Tijdens een werkbezoek van de Statenfractie van CDA Gelderland aan Koninklijke Rotra kwam een actueel punt ter sprake: de uitbreidingsplannen van Rotra. Voor Rotra zijn er belangrijke redenen om in Gelderland te blijven, zoals het functioneren als regionale hotspot; de kwaliteit van de infrastructuur en het voorzien in goede werkgelegenheid.

Daarom blijft Rotra graag in Doesburg, maar is het volgens directeur Gerard Roelofsen wel belangrijk de concurrentie uit de ruime regio voor te blijven door onder andere zoveel mogelijk modaliteiten bij elkaar te brengen.

Op dit moment is er daarom met onder andere de gemeente Doesburg een haalbaarheidsstudie gestart over een mogelijke uitbreiding van de nieuwe binnenvaarthaven met 20 hectare.

De Gelderse CDA Statenfractie heeft gevraagd hoe de provincie Rotra en de regionale transportsector van dienst kan zijn. Rotra heeft benadrukt dat een snelle besluitvorming het algemeen belang van de provincie Gelderland dient en dat het provinciebestuur hier wellicht iets in kan betekenen. Als het aan Roelofsen ligt mag 2 januari 2017 de eerste paal de grond in.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgLa BoucherieStadshotel Doesburg en Edelsmederij Tobias.