Op zaterdag 13 november arriveert Sint Nicolaas weer in ons land. Als eerste bezoekt hij dan de stad Harderwijk. Diezelfde middag nog zal de Sint met zijn pakjesboot de IJssel afreizen en zijn opwachting maken in Doesburg.


Vanaf 13.00 uur staat er aan de IJsselkade weer van alles te gebeuren. Entertainers zullen weer hun best doen om de kinderen, ouders en grootouders lekker te laten swingen, dansen en zingen. Om 13.30 uur hoopt de Sint met zijn boot aan te leggen, voor de tribune waar zal hij worden welkom geheten door vele kinderen en hun ouders en zal Sint ruim de gelegenheid nemen om de kinderen te begroeten.


Volgens de laatste berichten uit Spanje zal de Sint weer tientallen Pieten meebrengen naar Doesburg. Zijn eigen Muziekpieten komen ook dit jaar weer met de boot mee en zullen er beslist weer een gezellige boel van maken.


Om ongeveer 14.00 uur vertrekt het rijtuig van de Sint met zijn Pieten onder begeleiding van het muziekkorps via de Contre Escarpe, Hanzeweg, Bleekerskade, Veerpoortdijk, Korte Veerpoortstraat, Veerpoortstraat en Roggestraat naar het stadhuis. Daar zal de Sint worden ontvangen op het bordes van het Stadhuis. Aansluitend wordt er een rondrit gemaakt door de binnenstad, waarvan de winkelstraten zijn afgesloten voor het verkeer.


De route van de rondrit is : Gasthuisstraat, Bergstraat, Meipoortstraat, Zandbergstraat,  Ooipoortstraat, Helmigstraat, Zandbergstraat,  Meipoortstraat, Kerkstraat, Markt, Kosterstraat, op het kruispunt Kloosterstraat/Kerkstraat zal de Sint uitstappen.


Van 15.15 uur tot 16.15 uur zal de Sint in de zijruimte van Du Midi (Meipoortstraat 3) bij zitting houden voor de kleinsten onder ons. Zij kunnen, even weg van de drukte op straat, in alle rust een bezoekje brengen aan de Sint. De Pieten, ook de Muziekpieten, zullen ’s middags de binnenstad bevolken en ongetwijfeld zorgen voor verwachte en onverwachte activiteiten.


Vanaf 12.45 uur tot ongeveer 14.00 uur zal de Hanzeweg afgesloten zijn voor alle verkeer. Tijdens de ontvangst op het stadhuis zal de Roggestraat tussen de Koepoortstraat en de Ph. Gastelaarsstraat tijdelijk worden afgesloten.


Op zaterdagmiddag 4 december zal er een aantal Zwarte Pieten in de winkelstraten van Doesburg te vinden zijn. Natuurlijk kunnen de kleintjes ook op die middag hun verlanglijstjes voor Sinterklaas bij de Pieten kwijt en hebben ze de mogelijkheid om nog even met Piet persoonlijk te overleggen wat ze voor wensen hebben. Speciaal voor de kinderen brengen ze weer veel snoep mee.


Zie ook
Sinterklaas op 13 november in Doesburg
Jaap Loonen presenteert intocht Sinterklaas in Doesburg