De Kerstmarkt 2017 in Hanzestad Doesburg op zaterdag 9 december wordt er één om nooit te vergeten. Met 150 kramen is de markt één van de mooiste en grootste kerstmarkten van Gelderland, met dit jaar wéér iets nieuws. Want naast straten vol met kramen, is de Markt naast de Grote Martinikerk dit jaar voor het eerst ingericht als Spijsplein.

Dat betekent een plein vol eetkramen met allerlei verschillende lekkernijen en gezellige banken en tafeltjes voor het publiek. Een trefpunt voor alle Kerstmarktbezoekers, voor een lekkere snack, een warm drankje en een goed gesprek.

En natuurlijk is er ook dit jaar weer van alles te zien en te beleven op de Kerstmarkt. Tussen de kramen in de Grote Martinikerk, zijn de hele dag verschillende optredens van muzikanten onder wie Zwaan Stam met haar eigen Kerst-singalong, de jonge Doesburgse gitariste en zangeres Sophie van den Berg, de Dance Skills Company, het Dierens Mannenkoor en Shantykoor de IJsselboei uit Brummen.

De Midwinterhoorngroep Doesburg opent en sluit de hele reeks optredens in de kerk en tussendoor laat ook organist Wilbert Brendsen van zich horen. En in de kerk zijn hapjes en koude en warme drankjes te koop.

Zoals elk jaar staan de kramen met allerlei koopwaar opgesteld door een groot deel van de binnenstad. Ook nu kunnen bezoekers  een heuse route volgen, waardoor ze niets hoeven te missen. De route loopt via de Ooipoortstraat, door de Helmichstraat, de Zandbergstraat, Meipoortstraat, Kerkstraat, de Markt, en daarna dwars door de kerk, via de Kleine Kerksteeg naar de Roggestraat en weer terug naar de Kerkstraat.

De  Kerstmarkt in Doesburg heeft ook dit jaar weer een levende kerststal bij de kerk. En nieuw dit jaar; kinderen kunnen ezeltje rijden en kleine en grote mensen kunnen mee met de paardentram van Belfjord.

Burgemeester Loes van der Meijs opent de Kerstmarkt om 10.00 uur in de Grote Martinikerk.

Programma Martinikerk

10:00- Opening Kerstmarkt met burgemeester Loes van der Meijs.

Nieuw Leven Angerlo speelt daarna meteen kerstliedjes.

10:30- Midwinterhoornblazers

11:00- Projectkoor Doesburg

11:30- Zangeres Sophie van den Berg

12:00- Projectkoor Doesburg

12:30- Dierens mannenkoor

13:00- Orgelconcert Wilbert Berendsen

13:15- Dance Skills Company

13:30- Zangduo Sophie van den Berg / Suzan van der Poel

13:50- Dance Skills Company

14:00- Dierens Mannenkoor

14:30- Orgelconcert Wilbert Berendsen

14:45- Popkoor Young Voices

15:15- Zangduo Sophie van den Berg / Suzan van der Poel

16:00- Shantykoor de IJsselboei

16:30- Popkoor Young Voices

17:00- Kerst Sing Along Zwaan Stam

18:00- Zangduo Sophie van den Berg /Suzan van der Poel

18:30- Shantykoor de IJsselboei

19:00- Midwinterhoornblazers

20:00- Einde Kerstmarkt

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.