Op zaterdag 8 september is er tijdens de Open Monumentendag in de historische stad Doesburg weer een uniek programma opgezet waarbij in de stad een aantal activiteiten zijn georganiseerd rond het Thema “Europa”.

Het complete programma met openstelling van diverse panden waarbij voor het eerst is opengesteld het onlangs gerestaureerde pand het Fraterhuis aan de paardenmarkt.

Verder films, de torenbeklimming, stadswandeling en onder andere wandelingen op de Hoge Linie is te verkrijgen bij de informatiestand tegenover het stadhuis in de Roggestraat. De start van de vele activiteiten is om 10.00 en loopt de hele dag door tot 17.00.

Activiteiten algemeen:
Films over Doesburg in het Stadhuis, film over de voormalige stoomtram van de GTW (voormalig kantoor van de GTW, Koepoortstraat 26) en film over de restauratie van de Vicarie (Fraterhuis), (Paardenmarkt 14). Rondritten in de huifkar Belfjor (vertrek Koepoortstraat vlakbij restaurant De Waag). Hoge Linie is toegankelijk (10.30 tot 16.00 uur)

Aanvang activiteiten:

11.00 uur: Torenbeklimming met VVV-gids. Tijdens deze beklimming demonstratie van het

carillon. Vertrek: zij-ingang Toren Martinikerk. Duur ± 1 uur. Tickets bij de Info-balie

11.15 uur: Carillonbespeling door stadsbeiaardier Frans Haagen. Duur ± 30 minuten.

11.00 uur en 13.00 uur                   Rondleiding over de Hoge Linie door Rob Verhoef plaats: Panovenweg naast de Imkervereniging. Duur ± 45 minuten.

11.30 uur en 15.00 uur: Vertelling ‘Europese handel’ door Margreet Frankot plaats: Gasthuiskerk

12.15 en 15.00 uur: Torenbeklimming met VVV-gids. Tijdens deze beklimming demonstratie van het carillon. Vertrek: zij-ingang Toren Martinikerk. Duur ± 1 uur. Tickets bij de Info-balie van het VVV

12.30 uur: Carillonbespeling door stadsbeiaardier Frans Haagen. Duur ± 30 minuten.

13.30 uur en 15.00 uur: Volksdansgroep met internationale dansen olv Anneke Bokslag plaats: Vischmarkt (bij regen Martinikerk)

13.30 uur: Stadswandeling door Doesburg met stadsgids van de VVV vertrek: Stadhuis.

14.00 uur: Orgelconcert met uitleg over de 3 orgels van de Martinikerk door Stadsorganist

Wilbert Berendsen. Programma’s in de kerk. Martinikerk, ingang hoofdingang. Duur ± 45 min.

14.00 uur: Film voor kinderen: Floris (voor alle leeftijden) plaats: Arsenaal:

15.30 uur: Stadswandeling langs panden met Europese kenmerken vertrek: Stadhuis. Duur ± 1 uur.

16.30 uur: Sluiting van de opengestelde panden

17.00 uur: Feestelijke afsluiting Open Monumentendag 2018 met: Uitreiking “Snappenburg de Vriesprijs” aan eigenaar bijzonder gerestaureerd pand en Concert door het ‘Koninklijk Doesborgh’s Mannenkoor’ Plaats: Gasthuiskerk. Duur ± 45 min.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.