De PvdA Doesburg wil op 28 augustus in gesprek gaan met jongeren uit Doesburg die op zoek zijn naar een huurhuis of koopwoning. De partij wil uit de mond van de jongeren horen waar ze tegenaan lopen bij het zoeken naar een geschikte woning. De opinieavond op 28 augustus wordt gehouden bij Speeltuin Kindervreugd aan de Marijkelaan in Doesburg.


De vergrijzende samenleving zorgt voor noodzakelijke aanpassingen op de woningmarkt. Om te voorkomen dat Doesburg een slaapstad wordt, zo stelt de PvdA, zijn geschikte woningen nodig. Om zo de jongeren te behouden voor Doesburg.


Het vinden van een geschikte huurwoning of het verkrijgen van een hypotheek voor een koopwoning ervaren veel jongeren als een probleem. Dit onderwerp wil de PvdA graag met de jongeren van Doesburg bespreken.


‘We hebben deskundigen uitgenodigd die hun visie hierop geven. Otwin van Dijk, wethouder van Doetinchem en nummer 31 op de kandidatenlijst van de PvdA, zal vertellen hoe Doetinchem hier mee omgaat. Maar we zijn vooral op zoek naar de verhalen van jongeren. We roepen jongeren op om hun verhaal te vertellen’, aldus Yvonne Irving van de PvdA afdeling Doesburg.


Irving: ‘Zoek je een huurhuis maar het wil maar niet lukken? Of wil je een huis kopen, maar een hypotheek lukt niet? Of je hebt net een huis gevonden en wilt vertellen hoe dit is gegaan en waar je tegen aan liep? Of misschien wel een succesverhaal, je had sneller dan je dacht een huis en wil dit met ons delen? De PvdA wil voor de toekomst een gedegen plan ontwikkelen waardoor jongeren voor Doesburg behouden blijven. Vertel je verhaal, kom 28 augustus naar onze opinieavond’.


De opinieavond bij Speeltuin Kindervreugd aan de Marijkelaan begint om 20.00 uur. De inloop staat om 19.30 uur. Aanmelden kan via a.irving@upcmail.nl.