PvdA met afstand de grootste in Doesburg

De PvdA is de grote winnaar van de Tweede Kamerverkiezing in Doesburg. De partij kreeg 31,2 procent van de Doesburgse stemmen, 9,4 procent meer dan twee jaar geleden. De VVD won 3 procent en behaalde 20,5 procent van de stemmen. De PVV (-5,2 procent) en CDA (-3,9 procent) zijn de grote verliezers in Doesburg.


De PvdA dus de grootste en snelste stijger in Doesburg. De VVD is met 20,5 procent goede tweede, gevolgd door de SP (15,5 procent). De PVV volgt met 9,7 procent met daarachter D66 met 7,6 procent. D66 is de CDA nu zelfs voorbij.


Bij de kleine partij valt onder meer het grote verlies van GroenLinks op (van 6,3 procent naar 2,0 procent) en de 50+ partij die uit het niets op 1,4 procent komt. De opkomst in Doesburg lag met 76 procent 2 procent hoger dan in 2010.


De uitslag heeft als gevolg dat wethouder Willem Bouman behouden blijft voor Doesburg. Bouman stond op plaats 43 van de SP. Zijn partij kwam gisteravond uit op 15 zetels. Enkele weken geleden was het aantal verwachte zetels dermate hoog dat er zelfs sprake was van een kans dat Bouman gekozen zou worden voor een positie in de Tweede Kamer.


7 reacties

 1. Frans van der Krul

  Feliciteer hierbij de winnaars met hun behaalde resultaten.

 2. Casper Bakker

  Van 21,6% naar 31,2% is 9,4 procentPUNT meer. Als ze echt een stijging hebben van 9,4 procent, zouden ze van 28,5% komen.

  Een detail, maar met procenten een zeer belangrijk detail. 🙂

 3. robert duis

  31,2 – 21,6 = 9,6. Als we toch “spijkers op laag water” zoeken….:-)))).

 4. robert duis

  Ere wie Ere toekomt! Op de plek van de foto van de heer SAMSOM had ik, gezien de titel: “PvdA met afstand de grootste in Doesburg”, de foto van Doesburger KAREL GERRITSEN verwacht. Waarom?
  Omdat Karel liefst 100 “PvdA – POSTERS” in Doesburg heeft opgehangen- en bovendien verwijderd. Een niet geringe klus. Waarvan AKTE!

 5. Frans van der Krul

  De PvdA is nu van 1435 stemmen naar 2108 gegaan, dus een stijging met 673 stemmen.Dit is dus een absolute stijging van 1435/673 46.8 procent meer stemmen.

 6. robert duis

  Ja – Ja ..al dat gereken is leuk maar wat nu met die twee “uitersten”: de VVD en de PvdA..samen een meerderheid: 79 zetels!
  De VVD (Rutte) heeft het over meer “Banen-Banen-Banen” en de Partij van de ARBEID zal ongetwijfeld blij zijn met meer “ARBEID”.
  Dus waar is het wachten op: Allemaal aan het WERK!
  Werken – Produceren – Exporteren en minder Importeren uit het Verre Oosten is het enige medicijn om uit een CRISIS te komen. “Mark my Words! Ergo: Niet bezuinigen maar investeren – produceren en vooral banen-banen-banen (VVD) of wel werken-werken-werken (PvdA).

 7. Aernoudt Bottemanne

  Hele knappe prestatie van de PdA, die zo snel hun achterstand hebben goed gemaakt! Petje af daarvoor.

  Het lastige voor deze 2 is dat zij samen geen meerderheid in de 1e kamer hebben, en wetten er doorheen loodsen dan lastig wordt. Ben dan ook benieuwd wie er als extra partij(en) bij komt (komen). Er zal nog heel wat onderhandeld moeten worden de komende periode. Daarbij wens ik de PvdA veel succes en sterkte, zodat zij er een goed resultaat uit halen voor een sterker en vooral ook socialer Nederland!

  Kleine correctie op de reactie van Robert Duis: wij zijn niet in crisis. Ons economisch bestel is gebaseerd op luchtbellen, en daar horen ‘leegloop momenten’ inherent bij. Het is zogezegd een onderdeel van ons westerse systeem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑