Patricia Hertgers verlaat de lokale politiek. Hertgers trekt zich terug als raadslid en als lid van de commissies van de gemeente doesburg. ‘Het was geen gemakkelijke keuze om mijn raadslidmaatschap te beëindigen. Helaas hebben de omstandigheden ervoor gezorgd dat de keuze geen keuze meer was, maar een plicht’, aldus Hertgers.


Hertgers: ‘Alhoewel het in de stad niet altijd begrepen wordt hoe raadsleden zich sterk maken voor de stad, is het desondanks een bevoorrechte positie. De wetenschap dat je namens een deel van de bevolking op mag komen is een verantwoordelijke, maar ook een bijzondere opdracht. Ik kijk met trots terug op mooie jaren, waarin ik als onderdeel van de fractie van de PvdA Doesburg bij heb kunnen dragen aan het realiseren van goede en waardevolle dingen in de stad’.


Hertgers wordt per 27 september opgevolgd door Yvonne Irving-Schrader. ‘Met haar ervaring en bevlogenheid in mijn achterhoofd geef ik mijn zetel met een gerust hart op en met haar kan verder gewerkt worden aan onze missie om Doesburg stroomopwaarts te krijgen’, aldus Hertgers.