PvdA: ‘VVD kiest voor minder zekerheid’

PvdA Doesburg zoekt in een persbericht de confrontatie op de VVD, de partij waarmee het een coalitie vormt. Daarnaast krijgt de SP er van langs van de PvdA.

 

De gemeentes krijgen meer verantwoordelijkheid op de gebieden van jeugd, onderwijs, zorg en werkgelegenheid, schrijft de PvdA. ‘Ze mogen zelf beslissen waar ze het geld in steken. De vraag is dus of het geïnvesteerd gaat worden in zorg of asfalt. De PvdA kiest voor het eerste. De VVD kiest voor minder zekerheid en zo goedkoop mogelijk aanbesteden. De SP wijst nukkig iedere verandering van de hand en heeft zijn wethouder terug getrokken’, aldus de PvdA

 

De Partij van de Arbeid pakt volgens eigen zeggen de mogelijkheid met beide handen aan. PvdA: ‘We willen bijvoorbeeld de zorg in de buurt organiseren, op maat, zonder stopwatches en doorgeslagen indicaties. Als we de zelfstandigheid van mensen wensen te bevorderen dan moet daar ook alle ondersteuning voor komen en niet denken dat het vanzelf gaat’

 

De gemeenteraad verkiezingen 2014 gaan volgens de PvdA over het sociale beleid van Doesburg. ‘Houd het sociaal beleid dan ook in sociale handen. Handen die van aanpakken weten in plaats van tegenhouden. Handen die de zorg rond de mensen vormgeven niet enkel de financiën voorop stellen. Handen die werken en werk creëren, ook voor mensen die niet het jachtige tempo kunnen volgen. Sociale handen die niemand aan de kant laten staan’, aldus PvdA.

 

5 reacties

 1. Jelle Bernds

  Mag ik dan ook even aanhalen dat de PvdA samen met de VVD verantwoordelijk is dat er 40% van het budget bezuinigd is op de zorg! Dus dat er nog maar bijna de helft van het geld beschikbaar is!
  En claimt de PvdA sociaal en eerlijk te zijn? Net zoals jullie voorganger Samsom in Den Haag? Vandaar dat er iedere dag heel veel mensen werkloos worden en steeds dieper in de problemen komen.
  Vertel de mensen alsjeblieft het eerlijke verhaal en niet “het eerlijke verhaal” ala Samsom die alles bij elkaar liegt. Jullie maken mij niet wijs dat jullie tegen het beleid van jullie eigen landelijke partij in gaan.
  Of gaan jullie op gemeenteniveau bijvoorbeeld weer die 40% bezuiniging op de zorg terugdraaien? En waar haal je dan de gelden vandaan? Door gemeentelijke belastingen te verhogen?
  Alsjeblieft, wees nou eens een keer eerlijk en vertel het eerlijke verhaal.

 2. Wil Verlaan

  Wat vreselijk jammer nou maar weer. Is het nu echt nodig elkaar in de verkiezingstijd zwart te maken? Is het niet beter je eigen voornemens over het voetlicht te brengen en de kiezer zelf een oordeel te laten vellen? Is het nu zinvol om spanning in de coalitie te brengen door afstand van elkaar te nemen? En is het geloofwaardig om in een coalitievergadering uit te spreken met elkaar verder te willen gaan en de kiezer de indruk te geven dat je straks niet met elkaar verder gaat? Zullen we afspreken respectvol te zijn naar elkaar en alleen campagne te voeren over waar jij voor staat en niet waar de ander niet voor zou staan. Zullen we laten zien dat we samen de stad kunnen besturen en samen zoeken naar de overeenkomsten in plaats van te zoeken naar vermeende verschillen? De kiezer zit vast niet te wachten op ruzieachtig gedrag, maar zal liever zien dat we samen hard aan de slag gaan om goede voorzieningen te behouden en financieel gezond te blijven. Kom jongens, aan het werk!

 3. Yvonne Irving PvdA

  Het persbericht is door ons ingezonden met een andere “kop”. Houd Jeugd Zorg en Werk in sociale handen. Het is vrijheid van pers om dit te veranderen maar daardoor lijkt het opgestelde veel scherper.
  Om het bericht te lezen zoals het door ons is ingezonden kijk op http://www.doesburg.pvda.nl dan leest het iets genuanceerder.
  Het is campagne tijd en dit persbericht is bedoeld de kiezer er op te wijzen de juiste keuzes te maken. Niet om een aanval in te zetten op een coalitie partij. De coalitie staat tot 19 maart. Daarna heeft de kiezer gesproken. Een sterk en groot PvdA is belangrijk voor het voortzetten van de ingezette koers op Zorg, Jeugd en Werk.
  KIjk ook op onze facebook pagina https://www.facebook.com/pages/Pvda-Doesburg/236357939842704?ref=hl

 4. Richard Kok

  @Yvonne,
  Goed dat je wijst op het originele bericht (hier de deeplink http://doesburg.pvda.nl/2014/02/09/houd-jeugd-zorg-en-werk-in-sociale-handen/) waarin helder staat dat de PvdA zegt dat de VVD voor ‘minder zekerheid’ kiest (is toch een tikje uitdelen aan een coalitiegenoot) en de SP ‘nukkig iedere verandering van de hand wijst’.

  Joh, ik vind het allemaal prima en ik snap ook de informatiedrang in tijden van verkiezingen. Ik weet dat het hoort bij het spel. Andermaal prima. Maar laat DoesburgDirect.nl als onafhankelijk medium dit dan ook opschrijven, zodat de lezers hiervan op de hoogte zijn. De kop van jullie artikel is geen nieuwskop, dus op DoesburgDirect.nl kies ik voor een andere, journalistieke nieuwskop. Dat is inderdaad de journalistieke vrijheid die je benoemt. Graag begrip hiervoor.

 5. Frans van der Krul

  Wil,
  Samen zoeken naar de overeenkomsten in plaats van te zoeken naar vermeende verschillen? Het verschil is, dat mensen dit ook met woorden doen.
  Bij verschillen valt er wat te kiezen!
  Kijk hierbij wat jou belang is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑