‘Rechten Wsw-ers bij Presikhaaf Bedrijven gegarandeerd’

Gemeenteraad van Doesburg heeft een Participatienota vastgesteld waarin nieuwe uitgangspunten zijn opgenomen voor mensen die gebruik gaan maken van de Wet sociale werkvoorziening. Deze uitgangspunten zijn met ingang van 2015 van kracht voor nieuwe personen.

 

De drie belangrijkste uitgangspunten volgens de gemeente zijn; mensen die op dit moment in via de Wet sociale werkvoorziening aan het werk zijn bij  Presikhaaf kunnen daar gewoon blijven werken, mensen die na 1 januari 2015 voor een beschutte werk in aanmerking komen kunnen rekenen op een goede en passende werkplek, en Doesburg kan ook in de toekomst diensten bij Presikhaaf Bedrijven blijven inkopen, als zij een goede prijs/kwaliteit verhouding bieden.

 

Wethouder Peter Bollen van de gemeente Doesburg wil juist voor de mensen die nu bij Presikhaaf Bedrijven werken rust en duidelijkheid creëren. ‘Met het vaststellen van deze participatienota zijn in ieder geval de rechten en plichten van de huidige Wsw-ers gerespecteerd. Dat is belangrijk om te weten in een tijd dat er veel gaat veranderen’, aldus wethouder Peter Bollen.

 
Het is onduidelijk om hoeveel Doesburgers het op dit moment gaat.

 

1 reactie

 1. Gertie en Jonnie Jordens

  helaas werken er nog steeds mensen die beschut werkof arbeidsmarkt toeleiding hebben met tijdelijke contracten
  soms al 3 jaar ,waarvan die in 2015 omgezet zou moeten worden in vast
  vallen ook zij onder het oud van presikhaaf
  tenslotte werken zij al via Presikhaaf of worden zij terug bij af geplaats

  ,De drie belangrijkste uitgangspunten volgens de gemeente zijntoch; mensen die op dit moment in via de Wet sociale werkvoorziening houden zoals hier boven geschreven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑