De Doesburgse Ondernemers Vereniging (DOV) meldt een recordaantal marktkramen van honderd stuks tijdens de Kerstmarkt in het centrum van Doesburg op zaterdag 7 december. Door de grote vraag naar marktkramen is besloten om de inschrijving voor het huren van een marktkraam eerder te laten stoppen.

 

‘De Doesburgse Kerstmarkt is inmiddels al vele jaren één van de bekendste kerstmarkten in de wijde omgeving. Dit jaar vind deze plaats op zaterdag 7 december. Het aanbod is nog nooit zo uitgebreid geweest als dit jaar. Hiermee is tevens het record van het aantal geplaatste kerstkramen in Doesburg gebroken en staan er nu ruim 100 kramen voor u klaar, volledig in kerststijl met kerststukken, woondecoraties en lekkernijen. De stad staat vol met kramen, vandaar dat het bestuur nu besloten heeft de inschrijving vroegtijdig te stoppen’, aldus Roy Kappert van DOV namens de organisatie.

 

Voor de kinderen staat er aan de voet van de Martinikerk een draaimolen en zullen er schapen en ezels aanwezig zijn. Ook ontbreken de Kerstman en een kerststal niet. Er zullen diverse orkesten en koren in de stad te horen en zien zijn en zo een belangrijke bijdrage leveren om tot die zo speciale kerstsfeer te komen. ’s Middags vanaf ongeveer 14.30 uur zullen er koren op het trailerpodium van Freek Vossen optreden.

 

Vanaf 18.00 uur tot 20.00 uur zal sing&songwriter Arthur Ebeling bezoekers vermaken met 2 sets van 3⁄4 uur heerlijke rhythm&blues muziek geheel in de winterse stijl. Arthur Ebeling is een graag geziene gast in Doesburg en heeft met veel bekende namen opgetreden en speelt tot de laatste minuten van de kerstmarkt zijn mooiste nummers.

 

De Kerstmarkt Doesburg begint vanaf 10:00 uur tot 20:00 uur en volledig georganiseerd door de Doesburgse Ondernemers Vereniging. Voor meer informatie: www.kerstmarktindoesburg.nl.