Remwegdemonstratie verkeersregelaars in Doesburg

De groep Verkeersregelaars Doesburg houdt op zaterdagmiddag 2 maart een remwegdemonstratie. Dit gebeurt in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland. Dit om de gevaren van hard rijden duidelijker te maken.

Te hard rijden binnen de bebouwing, in het bijzonder in woonwijken is het meest gemelde probleem bij Veilig Verkeer Nederland. Terwijl iedereen juist zou willen dat kinderen veilig buiten kunnen spelen en veilig zelfstandig van en naar school kunnen komen. Maar ook bij evenementen is het juist belangrijk dat organisatoren en vrijwilligers zich bewust zijn van de risico’s en gevaren van de snelheid en de effecten op de remweg.

Op zaterdagmiddag 2 maart houdt de groep Verkeersregelaars Doesburg in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland daarom een spectaculaire remwegdemonstratie. De demonstratie wordt die middag tussen 14.00 en 15.00 uur gegeven op de Turfhaven. Iedereen is welkom.

Met deze remwegdemonstratie laat een instructeur zien welk effect snelheid heeft op de remweg van een auto. De demonstratie opent letterlijk en figuurlijk de ogen van mensen voor de risico’s van te hard rijden.

Een instructeur zal eerst laten zien hoe lang de remweg van een auto is bij een snelheid van 30 km/uur, en daarna bij 50 km/uur.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

 

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑