De Doesburgse schaatster Renske Winters staat aan de vooravond van misschien wel de twee belangrijke schaatswedstrijden van het seizoen. Komend weekend neemt ze deel aan het WK Allround Masters in het Zuid-Duitse Inzell en half maart aan het WK Sprint Masters in het Amerikaanse Salt Lake City. Dinsdagmorgen vertrekt Winters naar Inzell om daar van vrijdag 22 tot en met zondag 24 februari het WK te rijden.

 

‘Mijn doel is uiteraard mijn titel prolongeren. Dat zal niet gemakkelijk worden. Concurrentie is aanwezig vanuit Noorwegen. Maar ik ga er voor en geef geen cadeautjes weg’, aldus Winters.

 

Bij thuiskomst in Doesburg heeft ze twee dagen de tijd om de was te doen alvorens ze vertrekt naar Calgary. Op de beroemde schaatsbaan de Olympic Oval bereidt ze zich voor op het WK Sprint in Salt Lake City.

 

‘De tijd in Calgary is vooral bedoeld om voor te bereiden op het WK Sprint in Salt Lake City. Wennen aan de hoogte, snel ijs. In Calgary gaan we verschillende wedstrijden rijden. Vanaf 6 of 7 maart en hopen op maandag 11 maart nog een 1500m te kunnen rijden.

 

In het weekend van 16 en 17 maart schaatst Winters de WK Sprint Masters. Ook hierbij is zij titelverdediger. Zowel op zaterdag 16 als op zondag 17 maart rijdt Winters een 500 en een 1.000 meter.