Wereldkampioen schaatsen Allround Masters, Renske Winters uit Doesburg, start met bootcamptrainingen. Het gaat om trainingen afkomstig van het Amerikaanse leger en gericht op een zogeheten spierversterkende full body workout voor mannen en vrouwen. De trainingen worden gehouden in Doesburg.


Vanaf 4 september worden de bootcamptrainingen op dinsdagochtend van 09.30 tot 10.30 uur en op donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur gehouden op De Bleek in Doesburg.


Een training start met een warming-up van ongeveer 20 minuten, gevolgd door een intensieve intervaltraining. Hoofdonderdeel hierbij is hardlopen. Verder ligt het accent op spierversterkende oefeningen zoals jumping jacks, bumpees, opdrukken, dippen en buikspieroefeningen. De training wordt afgesloten met een cooling down.


Via een speciale website kunnen credits worden gekocht. Een credit is gelijk aan een training. Een proefles is gratis.


Bootcamp Training is begin deze eeuw ontstaan in de Verenigde Staten, een sportmethodiek gebaseerd op de trainingsroutine van het Amerikaanse leger. Deze cardiovasculaire en spierversterkende full body workout is voor mannen en vrouwen en alle fitness niveau’s.


De trainingen worden verzorgd door Renske Winters. De Doesburg is meervoudig schaatskampioen bij de Masters in de leeftijdscategorie van 35 tot 40 jaar. Naast schaatsen in de winter is ze in de zomermaanden veel actief op de fiets. Ook volgt ze trainingen op sportcentrum Papendal in Arnhem.