Renske Winters uit Doesburg heeft fraai gepresteerd bij het WK Masters, het wereldkampioenschap schaatsen voor 35+. De Doesburgse legde in het Canadese Calgary beslag op de tweede plaats.

 

Ruim voor het WK Masters was Winters al vertrokken naar Calgary om te wennen aan de baan, de hoogte en het tijdverschil met Nederland.

 

‘Ik ging uiteraard voor goud. Ik ben meer een sprinter en dit is allround, dan heb je ook een 3 kilometer voor de kiezen. Ik moest dus vanaf de 500 meter meteen een gat slaan en uitbouwen op de 1000 meter. De voorsprong die ik voor 3 kilometer had was 2,6 seconden. Dat was erg krap voor mij. Ik heb er alles aan gedaan, maar de laatste 2 ronden kon mijn lijf niet meer wat het hoofd wilde en raakte ik de aansluiting kwijt’, aldus Winters over het WK Masters.

 

Ondanks het missen van goud, kijkt Winters met een goed gevoel terug op het wereldkampioenschap schaatsen. Winters: ‘Ik heb mijn beste niveau ooit gehaald, met op de 500, 1000 en 1500 meter dichtbij mijn persoonlijke records gereden. Ik had vorig jaar door een schouderblessure een minder seizoen en baalde daarom zo van die tweede plek toen. Nu was ik weer goed, maar de concurrent is ook beter geworden’.

 

Begin maart rijdt Winters nog het NK allround. Over deelname aan het WK Sprint in het Russische Kolomna twijfelt ze nog. ‘Een titel die ik graag weer wil winnen is daar te verdienen.  Het is alleen pas eind maart en weer een hoop geregel. Daarnaast spelen alle ontwikkelingen in en met dat land voor mij ook een rol’, aldus Winters