SP wil de restaurantvoorziening IJsselzicht behouden

SP Doesburg wil dat wooncentrum IJsselzicht in Doesburg het restaurant open houdt. Volgens de SP vertrekt Attent per 1 juli 2015 uit IJsselzicht en wordt het zorgcomplex een wooncomplex. Dit is volgens de SP een ongewenste ontwikkeling, want, zo stelt de oppositiepartij, hebben mensen die er wonen wel degelijk behoefte aan die zorgvoorziening.

 

De SP vraagt zich in een persschrijven af hoe de gemeente Doesburg het ontstane ‘zorggat’ gaat oplossen. Ook vraagt ze specifiek om de restaurantvoorziening, dat een belangrijke sociale functie heeft, te behouden.

 

Hetzelfde is gebeurd bij Maartenshof, maar dit is volgens de SP nog ingrijpender. Bewoners raken niet alleen de zorg van Attent kwijt maar ook de restaurantvoorziening, de centrale keuken en de gezamenlijke ruimte voor sociale contacten, meldt de SP.

 

Attent heeft nog geen mededelingen gedaan of het per 1 juli 2015 zicht terugtrekt uit IJsselzicht. Het laatste persbericht wat DoesburgDirect.nl van Attent mocht ontvangen dateert uit augustus 2014 waarin de zorgorganisatie meldt dat het de telezorg gaat uitbreiden naar Doesburg.

 

Afgelopen zaterdag ging de SP poolshoogte nemen bij de bewoners van IJsselzicht. SP-voorzitter Patrick Ott: ‘Een mevrouw vertelt juist van Maartenshof verhuisd te zijn naar IJsselzicht om de betere voorzieningen daar. Nu Attent de bewoners van IJsselzicht in de kou laat staan, lijkt dit voor niets te zijn geweest. De bewoners moeten zo dadelijk voor hun eigen maaltijden zorgen. En als het restaurant opgeheven wordt verdwijnt ook de mogelijkheid om met medebewoners een kopje koffie te drinken, een kaartje te leggen of andere sociale activiteiten te ondernemen’.

 

Veel bewoners zijn zo hulpbehoevend dat het ronduit gevaarlijk is dat alle toezicht verdwijnt, vindt de SP. Alle bewoners hebben volgens de SP huishoudelijke, en velen persoonlijke hulp nodig bij de dagelijkse handelingen. De SP vraagt zich af hoe dit opgelost gaat worden. ‘De bewoners zijn woedend en zijn zelf al tot actie over gegaan. Er is een bewonerscommissie opgericht en er worden handtekeningen opgehaald om woonservice IJsselland te overtuigen hen in ieder geval de restaurantvoorziening te laten behouden’, aldus Ott.

 

De SP doet een dringend beroep op het College van Doesburg en Woonservice IJsselland om het ontstane ‘zorggat’ op te lossen . Het is volgens de SP aan gemeente Doesburg om te zorgen dat de bewoners van zowel Maartenshof als IJsselzicht de zorg krijgen die zij nodig hebben en dat rekening wordt gehouden met sociale interactie. De SP vraagt ook aan de gemeente om samen met IJsselland ervoor te zorgen dat de restaurantvoorziening overeind blijft en dat meer buurtgenoten hiervan gebruik kunnen gaan maken.

1 reactie

  1. a. g. schrader

    Het is goed dat de sp er als oppositie partij ook aandacht aan besteedt, maar niet moet laten voorkomen alsof alleen de SP dit wil. Alle Politieke partijen in Doesburg en met name het zittend college zetten alles op scherp om zoveel mogelijk zorg te behouden voor de bewoners van IJsselzicht. En natuurlijk niet alleen voor de bewoners van IJsselzicht, maar op een veel breder vlak. Dat er een nieuwe situatie ontstaat komt niet vanuit de gemeente politiek, maar die worden er wel ongewild mee opgezadeld.

    Samen ben je sterker dan alleen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑