Renske Winters uit Doesburg is bij de Masters wereldkampioen schaatsen geworden op het onderdeel sprint. De Doesburgse was in het Russische Kolomna te snel voor de concurrentie.

 

Winters reed op de eerste 500 meter 43,51. Over de tweede 500 meter, een dag later, deed ze 43,28 seconden. Op de eerste 1.000 meter klokte ze 1.24,53, de dag erna 1.25,09. In haar leeftijdscategorie (Ladies 35) betekende dit de eerste plaats.

 

‘Mijn 1.24.53 was mijn snelste tijd ooit op de 1000 meter op een laaglandbaan. Dit is een tijd die ik wel eens in Calgary en Salt Lake City reed. Onderweg zag ik op het rondebord van de coach dat de rondetijden goed waren, maar was verder niet aan het rekenen. Toen ik over de finish kwam, was ik enorm verbaasd met zon toptijd’, aldus Winters.

 

Winters: ‘Na de races werd ik geïnterviewd door een Russische tv-zender. De huldiging in het stadion was fantastisch. Het hele toernooi was enorm goed verzorgd en georganiseerd. Ik ben erg blij dat ik toch gegaan ben. Ik twijfelde nog eerder in het seizoen door alle ontwikkelingen in het land, maar heb de goede keuze gemaakt’.

 

Met de wereldtitel op zak neemt Winters een paar weken rust. Daarna pakt ze de draad weer op voor het volgend schaatsseizoen.