Esther Bosgoed is coördinator van de Buurtacademie in Doesburg. Op DoesburgDirect.nl blogt ze een serie waarin ze ingaat op wat de Buurtacademie is, wat er zoal te doen is en waarom de dingen worden gedaan zoals ze worden gedaan. Deze keer kondigt Esther haar tijdelijke afwezigheid aan.

 

De eerste bloesems zijn in bloei, de konijnen weer in de tuin, de vogels hoor ik steeds vroeger fluiten en de ooievaar komt letterlijk en figuurlijk dichterbij, het is lente! Vrijdag 20 maart was voorlopig mijn laatste dag als Coördinator van de Buurtacademie en Jongerencentrum 0313. De komende periode ga ik mij, samen met ons gezin richten op de ‘ooievaar’.

 

Vanaf vandaag officieel nog vier weken tot de uitgerekende datum waarop wij ons tweede kindje verwachten. Ik schrijf officieel want het mooie van de natuur is dat je nooit precies weet wanneer zich iets aandient. Dat vind ik ook het mooie van het leven. Je kunt je leven proberen uit te stippelen maar zijn het niet onverwachte momenten die je bij blijven? Die tot bijzondere momenten leiden?

 

In het werk bij de Buurtacademie en het Jongerencentrum merk ik ook dat de onverwachtse gesprekken die je hebt met bijvoorbeeld inwoners of organisaties, je op nieuwe ideeën brengen die tot nieuwe, soms onverwachte activiteiten leiden. Ik ben benieuwd hoe de ontwikkelingen in Doesburg verder gaan en zal dit zijdelings volgen.

 

Ondertussen staan bij de Buurtacademie en Jongerencentrum 0313 goede teams klaar onder leiding van mijn plaatsvervanger, Dorette van Lieshout. Zij is bereikbaar via de algemene gegevens van de Buurtacademie, het volgende mailadres: coordinator@buurtacademiedoesburg.nl en telefoonnummer; 0313-712 400 of 06-14413816. Vanwege het vertrouwen in de teams en Dorette laat ik het Doesburgse voorlopig met een gerust hart achter om mij even terug te trekken in mijn ‘eigen cocon’ om mij de komende periode te richten op nieuw leven.

 

Dit betekent ook voorlopig mijn laatste blog, vanaf 1 augustus ben ik terug en vanaf die tijd zal er weer een nieuwe blog verschijnen. De activiteiten van de Buurtacademie en 0313 kunt u natuurlijk blijven volgen via onder andere de websites en natuurlijk via Doesburgdirect.nl.

 

Graag tot ziens in de zomer!