Ria Waarnink uit Angerlo is winnaar geworden van de Appeltaartenwedstrijden tijdens Smaakparade777, het eetfestijn dat afgelopen zondag werd gehouden in het central van de stad. De taart van Waarnink scoorde volgens de vakjury het beste op de onderdelen vormgeving, geur, smaakverhouding zoet/zuur, korstopbouw en algehele indruk.

 

Schermafbeelding 2015-04-13 om 19.27.36Twaalf bakkers namen deel aan de wedstrijd, te weten Lisette Reintjes,Trudy Klaasen, Tineke Lindner, Ria Waarnink, Coby Berendsen, Ernst Aberson , Mathijs Agelink, Evan den Heijer, Petra Senhorst, Cathi Mintjes, Zulfije Lal, Greetjes van Amstel.

 

De deelnemers leverden zondag hun baksel in bij de jury in restaurant De Liefde. ‘De appeltaarten waren allemaal super van smaak en het was een behoorlijke opgave. Uiteindelijk bleek dat na de optelling van de punten de jury unaniem taart no 4 als winnaar had aangewezen. De prachtige trofee ging naar mevrouw Ria Waarnink uit Angelo’, aldus Margreet Deen van restaurant De Liefde.

 

Smaakparade777 werd voor het eerste gehouden. Het idee van het eetfestijn was dat vanuit verschillende culturen in Doesburg lekkernijen werden aangeboden die voor een klein bedrag door de bezoekers konden worden gekocht. Zo waren er onder andere Turkse, Marokkaanse en Surinaamse hapjes verkrijgbaar. Maar ook was er ruimte voor bijvoorbeeld de vegetarische keuken.

 

Op de Facebookpagina van DoesburgDirect.nl is een fotoverslag te zien van de eerste Smaakparade777 van Doesburg.