Rinus Rabeling benoemd tot ereburger van Doesburg

Rinus Rabeling is donderdagavond aan het begin van de raadsvergadering benoemd tot ereburger van Doesburg. Hij heeft de erepenning van de stad uitgereikt gekregen. Rabeling krijgt de erepenning vanwege het 40-jarig bestuursvoorzitterschap van de Vereniging Stad en Ambt Doesborgh.


Bij Algemene Gelegenheid in april 2007 werd Rabeling al vanwege zijn vele verdiensten en inzet op vele terreinen in onze stad benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. ‘De heer Rabeling hebben wij leren kennen als een gedreven man, die altijd op de bres staat voor het behoud van historische waarden in Doesburg en omgeving en die daar heel veel vrije tijd voor heeft ingezet en nog steeds inzet’, aldus burgemeester Kees Luesink van Doesburg.


De gemeenteraad heeft het 40-jarig bestuursvoorzitterschap van de Vereniging Stad en Ambt  Doesborgh aangegrepen om Rabeling te eren voor zijn vele verdiensten voor Doesburg. Onder leiding van Rabeling groeide het aantal bezoekers van streekmuseum De Roode Toren naar 11.000, werden er 118 exposities gehouden en groeide het ledenaantal van Stad en Ambt Doesborgh van 77 naar meer dan vijfhonderd.


Uit handen van burgemeester Luesink kreeg hij naast de erepenning een bos bloemen in de kleuren rood, wit en geel, de stadskleuren van Doesburg.


Rinus Rabeling is op 12 november 1949 geboren in Doesburg en woont tegenwoordig in Drempt. Hij was directeur/eigenaar van een drukkerij/uitgeverij in Doesburg.


Foto: Han Snijders

1 reactie

  1. Wil

    Rinus dit heb je verdiend met al je inzet voor Doesburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑