De Molukse gemeenschap in Doesburg herdenkt op vrijdag 4 mei Molukkers die in de afgelopen 50 jaar zijn overleden. De herdenking geldt als opening van de activiteiten 50 jaar Molukkers in Doesburg. Omdat de komst van de eerste generatie ter plaatsen is in het kader van de Tweede Wereldoorlog, vindt de Molukse gemeenschap aansluiting bij de activiteiten van het Doesburgse 4-5 mei comité passend.


Namens de Molukse gemeenschap in Doesburg wordt op deze bijzondere avond onder het landelijk motto ‘Vrijheid geef je door’ een bloemstuk gelegd bij het Vredesmonument door vertegenwoordigers van de eerste generatie. Verder zal Nori Liptiay (11 jaar) het gedicht “Victorie” van Gerard Akse voordragen. Tjak Risamasu zal het Doesborghs Mannenkoor met zijn stem versterken.


Programma

19.25 uur Start de “Stille Tocht” vanaf de Markt

19.58 uur Taptoe-signaal

20.00 uur Twee minuten STILTE

20.04 uur Herdenkingsplechtigheid


In het kader van ’50 jaar Molukkers in Doesburg’ vindt er op 26 mei ook een voetbalwedstrijd plaats. Dan speelt een team voormalige Doesburgse voetbalclub Sporting Ambon een wedstrijd tegen Sportclub Doesburg. De wedstrijd wordt gehouden op Sportpark Oranjesingel en start om 14.30 uur.


Zie ook:
Hisorich duel Sporting Ambon-SC Doesburg op 26 mei.