De jubilerende korfbalvereniging Rivalen heeft een nieuwe trainer gecontracteerd. Willem Meuleman heeft een akkoord bereikt met de technische commissie van de korfbalclub en staat het seizoen 2010-2011 voor de groep.


De uit Zwolle afkomstige Meuleman heeft een contract voor één jaar getekend met een optie voor een tweede en eventueel derde jaar. Zowel Rivalen als Meuleman hebben de intentie uitgesproken om voor een langere periode samen te werken.


Rivalen laat op haar website weten blij te zijn met het vastleggen van de nieuwe hoofdtrainer en spreekt de wens uit met Meuleman een stapje vooruit te maken. Meuleman komt over van Rood Wit in Wezep en heeft inmiddels vijftien jaar ervaring in het trainersvak.


Willem Meuleman speelde jarenlang zelf actief korfbal in het tweede team van Oranje Zwart in Zwolle, dat destijds uitkwam in de reserve eerste klasse. Na zijn actieve korfbalcarrière heeft hij tien seizoenen lang het derde seniorenteam van Oranje Zwart getraind. Daarnaast heeft hij tien jaar bestuurservaring. Ook is hij scheidsrechter geweest.


Meuleman past volgens de technische commissie in het plaatje om op termijn een stabiele derde klasser te worden. De technische commissie is vooral te spreken over het plan van Meuleman om jeugdtrainers te helpen en om de combinatie tussen geduldigheid rondom de jeugdige selectie en ervaring.


Afbeelding: www.rivalen.nl