Korfbalvereniging Rivalen uit Doesburg gaat korfballes geven aan kinderen van drie tot zes jaar. Hiervoor heeft het de zogeheten Kangoeroeclub opgericht. Het doel is om kinderen kennis te laten maken met sport in het algemeen en korfbal in het bijzonder, voordat ze in competitieverband kunnen uitkomen voor Rivalen.


Voorzitter Robert Baars ontvouwde het jeugdinitiatief afgelopen weekend bij de feestelijke ingebruikname van de opgewaardeerde sportaccommodatie aan de rand van De Ooi. ‘Op woensdagmiddag wordt sport en spel bijgebracht aan kinderen van drie tot zes jaar. Hopelijk dat ze daarna voor de korfbalsport kiezen. Maar vooral dat ze in aanraking komen met sport. In de loop van het jaar willen we met de Kangoeroeclub starten’, aldus Baars voor de camera’s van Doesburg TV.


Afgelopen weekend werd het nieuwe kunstgrasveld van Rivalen in officieel in gebruik genomen. Verder is de nieuwe trainer, voormalig korfbalinternational Rob Edelenbos, recent begonnen. Met het jeugdplan om drie tot zes jarigen te laten korfballen timmert Rivalen volgens Baars flink aan de weg.


Zie ook:
Kunstgrasveld Rivalen feestelijk geopend
Rivalen strikt oud-international als nieuwe trainer