Korfbalvereniging Rivalen uit Doesburg heeft Rob Edelenbos benoemd als nieuwe trainer vanaf het seizoen 2011-2012. De uit Huissen afkomstige oefenmeester heeft getekend voor een jaar met een optie voor nog een jaar. Edelenbos is voormalige korfbalinternational en werd onder andere Europees Kampioen.


De technische commissie van Rivalen zegt op de website van de korfbalvereniging ontzettend blij te zijn met het vastleggen van deze potentiële toptrainer en hoopt aan de hand van Edelenbos een stapje vooruit te kunnen maken.


Edelenbos speelde in zijn actieve loopbaan onder andere voor DKOD en Oost Arnhem. In zijn eerste jaar bij Oost Arnhem behaalde hij de nationale titel in de zaal. In die periode kwam hij twee jaar lang uit voor het Nederlands team. Met het Nederlands team werd hij Europees kampioen.


Na een tijdje niets doen trok hij enkele jaren geleden weer de korfbalschoenen aan om te gaan spelen voor Oost Arnhem 3. Nu wil hij de volgende stap maken door trainer te worden.


De combinatie van een schatkist aan ervaring en een rustige persoonlijkheid zal de jonge spelersgroep goed doen, verwacht de technische commissie van Rivalen. Edelenbos zal ook de junioren gaan trainen.


Met Edelenbos hoopt Rivalen de gehele club naar een hoger niveau te tillen. Edelenbos zal naast trainer van selectie en jeugd ook betrokken worden bij het opleiden van jeugdtrainers. Ook zal hij ieder kwartaal een clinic geven. Verder werkt hij mee aan het aanscherpen van het jeugdplan van Rivalen.