D66 buigt zich over situatie Noordelijk Molenveld

Fractievoorzitter Wil Hoogstraaten van D66 Doesburg is een eigen onderzoek gestart rondom de kredietoverschrijding tijdens de renovatiewerkzaamheden in Noordelijk Molenveld. ‘Ik wil met een afgewogen oordeel komen tijdens het komende raadsdebat op 26 april en ik wil mij niet laten beïnvloeden door negatieve uitlatingen en publicaties’, aldus Hoogstraaten van D66, een van de coalitiepartijen.


Ten aanzien van de uit te voeren vernieuwing van de riolering had de gemeente mijn inziens weinig keus, stelt Hoogstraaten desgevraagd. ‘De staat van onderhoud was zeer slecht en dan moet je je verantwoording nemen.’


Hoogstraaten stelt dat in dit dossier vervolgens een aantal zaken niet goed zijn gegaan. ‘Met de kennis van nu zouden we het uiteraard nu anders doen. Achteraf gezien is alles eenvoudiger.’


‘De gemeente heeft vertrouwd op het toonaangevende bureau DHV en hoe je daar ook over denkt of oordeelt: DHV is dé deskundige bij uitstek en met de daar aanwezige expertise zou dit project goed hebben moeten lopen. Nee dus, en ik ga er van uit dat DHV hier forse wanprestatie heeft verricht en dat zij aansprakelijk zijn voor substantiële kosten’, aldus Hoogstraaten.


De bestek en directie kosten wil Hoogstraaten volledig terug zien richting de gemeente ‘desnoods via de bevoegde rechter indien DHV te dezer zake schaamteloos niet thuis zou geven’.


Hoogstraaten: ‘deskundigen die ik heb geraadpleegd geven in eerste instantie mij het beeld dat er geen sprake is van een misinvestering, gegeven de omvangrijke werkzaamheden en bijkomende neven werkzaamheden. Indien de gemeente bij het aanbesteden van dit werk wél alle ins en outs zouden hebben kunnen meegeven, zouden de offertes uiteraard veel en veel hoger zijn uitgevallen en had de raad veel meer krediet ter beschikking moeten stellen, gegeven de noodzakelijkheid van de uit te voeren riolering vernieuwing. In de rondte roepen dat de meerkosten weggegooid geld zijn, bestrijd ik’.


In publicaties in de media worden volgens Hoogstraaten ‘wethouders die zich de afgelopen jaren bijzonder hebben ingespannen voor de gemeente Doesburg afgeserveerd en dat is een mentaliteit die op gespannen voet staat met collegiaal en oplossingsgericht stadsbestuur’.


Hoogstraaten sluit af: ‘In het verleden hebben we bij een omliggende gemeente gezien hoe in zo’n situatie onderlinge verhoudingen werden verziekt en hoe negatief dit uitwerkte op effectief stadsbestuur ook op de langere termijn. In Doesburg wil ik deze bedrijfscultuur niet meemaken’.

2 reacties

 1. Kritisch nootje

  Er ligt al een uitgebreidt rapport. Weet dhr Hoogsteaten dan al meer dan de overige raadsfracties gezien zijn contacten met zijn partijgenoot en wethouder Hofman? Wat wordt hier bedisselt?
  “Met de kennis van nu zouden we toen anders gehandeld hebben” zegt Hoogstraten. Waar heb ik dat meer gehoord? Juist, van JP en daar liep het ook niet goed mee af.

 2. wil hoogstraaten

  Ik weet niet wie deze reactie heeft geschreven.

  Als raadslid wil ik mij zo breed mogelijk informeren teneinde tot een weloverwogen oordeel te kunnen komen.Dat mag u ook van mij verlangen.
  Ik weet niets méér dan mijn collega raadsleden.Ten aanzien van onderzoek en waarheidsvinding heb ik uiteraard mijn eigen verantwoordelijkheid en die neem ik.

  Wil Hoogstraaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑